• Streefkerk ligt op pole positon voor de vervangende periodetitel in 3C.
• Streefkerk ligt op pole positon voor de vervangende periodetitel in 3C. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Wie van de drie: wordt het Streefkerk, SV Meerkerk of toch nog Hardinxveld?

3 jun, 07:00 Nieuws 1.912 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de laatste speelronde moeten voor de Alblasserwaardse clubs nog de nodige beslissingen vallen, met name waar het al dan niet plaatsing voor de nacompetitie betreft.

Goes - SteDoCo is in de derde divisie een ‘niemendalletje’: Goes is al gedegradeerd en voor SteDoCo valt er niks meer te halen.

Eerste klasse
Bij Oranje Wit - Nieuw-Lekkerland is dat in zekere zin ook het geval, al zit daar nog een klein addertje onder het gras. Als alles verkeerd valt, kunnen de Dordtenaren nog veroordeeld zijn tot de nacompetitie om lijfsbehoud. Maar die kans lijkt op voorhand uiterst klein. Papendrecht staat in deze klasse (1B) precies boven de rode streep. Bij winst op XerxesDZB is Papendrecht volgend seizoen opnieuw eersteklasser.

In 1C is Sliedrecht op weg naar de nacompetitie. FC Breukelen mag geen sta-in-de-weg zijn.

Tweede klasse
In de 2e klasse F zijn de meeste kaarten geschud. Zo gaan Arkel (zaterdag thuis tegen GJS) en Drechtstreek (thuis tegen Wieldrecht) zaterdag 11 juni de nacompetitie in om lijfsbehoud. De vervangende periodetitel is nog wel een dingetje. Die gaat naar de nummer 2 in de eindstand. Momenteel is dat Roda Boys, dat uit speelt tegen EBOH. De Zwerver kan nog van drie naar twee stijgen. De Kinderdijkers zijn dan wel afhankelijk van het resultaat van Roda Boys en moeten zelf afrekenen met kampioen SVW.

Derde klasse
In de 3e klasse C grijpt Alblasserdam bij winst op Lekkerkerk het kampioenschap. Eigenlijk niemand die eraan twijfelt dat dit ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren. De Alblas (uit tegen Ameide) grijpt in dat geval mis en moet via de nacompetitie een nieuwe poging wagen. Of ligt er nog een daverende verrassing in het verschiet?

De vervangende periodetitel moet ook nog worden verdeeld. Streefkerk, SV Meerkerk en Hardinxveld zijn hiervoor nog in de race. Streefkerk (thuis tegen DFC) ligt op pole position. Hardinxveld en SV Meerkerk treffen op de laatste speeldag uitgerekend elkaar. Het zal vooral voor Hardinxveld, vaak getipt als kampioen, een zure appel zijn als overal naast wordt gegrepen.

En dan... wie gaat er rechtstreeks degraderen: Dubbeldam, Groot-Ammers of toch nog FC Perkouw? Ze hebben alledrie een tegenstander voor wie niets meer op het spel staat. Dubbeldam treft VVAC, dat vanwege enkele blessures en de Roparun flink wat afwezigen telt. Groot-Ammers speelt de ‘Lekderby’ tegen Schoonhoven. Bij winst is het nagenoeg zeker dat de geelzwarten directe degradatie zullen ontlopen; dat alleen al zal voor opgeluchte gezichten zorgen op Gelkenes. FC Perkouw neemt het op tegen streekgenoot Dilettant.

Bij NOAD’32-Scheluinen in 3D is de druk eraf. Schelluinen heeft het kampioenschap al op zak en NOAD’32 moet het vege lijf zien te redden via de nacompetitie.

Vierde klasse
Lekvogels-SV Noordeloos heeft in 4E ook weinig meer om het lijf, al zal Noordeloos nog een poging willen wagen in deze klasse niet als laatste te eindigen. Bij Unitas-GSC/ODS staat plaatsing voor de nacompetitie op het spel. Unitas heeft die al binnen, GSC/ODS is in de race voor het resterende ticket.

Derde divisie zondag
Op Pinkstermaandag treft derdedivisionist Unitas een tegenstander in nood. Hoogland hoopt bij winst op de ploeg uit Gorinchem de nacompetitie nog te kunnen ontlopen.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie