• HSSC'61 speelt met 'Heerlijkheid Vijfheerenlanden' op het shirt.
• HSSC'61 speelt met 'Heerlijkheid Vijfheerenlanden' op het shirt. Foto: Aangeleverd

HSSC’61 met goed doel op het shirt: ‘Het is een sympathiek doel’

di 27 sep 2022, 17:00 Nieuws 869 keer gelezen

HEI EN BOEICOP • Spelers van het eerste elftal van voetbalvereniging HSSC’61 voetballen de komende seizoenen met reclame op hun t-shirt voor de streekproducten van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden: bier, stroop en sap. 

HSSC’61 behoort tot een select aantal voetbalclubs waarvan de shirts, naast het logo van de hoofdsponsor, ook het logo van een goed doel tonen. Zo’n tien jaar lang was dit ‘Spieren voor Spieren’. Nu gaat HSSC’61 de regio in met het lokale doel Heerlijkheid Vijfheerenlanden op het shirt. 

Heerlijkheid Vijfheerenlanden is een stichting die sinds 2021 helpt bij het onderhouden van hoogstamfruitbomen die rondom de Schoonrewoerdse Wiel van Bassa staan. Inmiddels telt de stichting zeventig vrijwilligers die helpen bij het plukken van het fruit en het maken van stroop, sap en bier.

Sympathiek doel
Voorzitter Frank Lakerveld: ,,Het is een sympathiek doel want ‘De Wiel’ gaat iedereen aan het hart. Het is een bijzonder natuurgebied waar zowel Schoonrewoerders als Hei- en Boeicoppers graag wandelen en zwemmen. Daarnaast is de stichting al heel goed bezig met naamsbekendheid, want de producten zijn al in ruim twintig winkels te koop. We maken graag extra reclame tijdens de wedstrijden in die we spelen in Vijfheerenlanden, Alblasserwaard, Krimpenerwaard en regio Dordrecht.’’ Met de keuze voor dit goede doel wil HSSC’61 ook jonge mensen bewuster maken van de Heerlijkheid Vijfheerenlanden.

Schoonrewoerder Ton Stek is bestuurslid van Heerlijkheid Vijfheerenlanden en is blij met de keuze van de voetballers, vertelt hij terwijl de wekelijkse fruitplukzaterdagen druk bezig zijn: ,,De voetbalclub is sterk geworteld in de lokale gemeenschap en de Heerlijkheid Vijfheerenlanden is in het afgelopen anderhalve jaar ook een hecht onderdeel van de gemeenschap geworden met zo’n zeventig vrijwilligers die zich voor allerhande zaken inspannen.’’

BinnensteBuiten
Het duurzame lifestyleprogramma BinnensteBuiten van KRO-NCRV besteedde dit jaar aandacht aan het natuurgebied rondom de Wiel van Bassa, gelegen aan de Diefdijk. Deze dijk is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is in 2021 toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De oudste hoogstamboomgaarden bij de Wiel van Bassa zijn dit jaar aangewezen als Rijksmonument. Vrijwilligers lieten de producten van die rijksmonumenten  in het weekend van 23 en 24 september proeven aan bezoekers van het BinnensteBuitenFestival in Zaandam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 11 minuten geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 18 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing 23 uur geleden
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13