LRC - Almkerk (2-0)
LRC - Almkerk (2-0) Foto: Nico Van Ganzewinkel
voorbeschouwing Altena

Belangrijke duels voor Almkerk, Wilhelmina’26, Woudrichem en GDC

Nieuws Voorbeschouwingen 1.337 keer gelezen

ALTENA • De meeste clubs in Altena wacht een cruciaal voetbalweekend. In het oog springt natuurlijk de derby Almkerk tegen LRC. De Almkerkers zijn gezakt naar de negende plaats op de ranglijst en hebben een overwinning hard nodig om weg te blijven uit de degradatiezone. LRC staat op de tweede plaats en wil winnen om koploper Scherpenzeel in het vizier te houden. 

Een andere wedstrijd die de aandacht zeker verdient, is het treffen tussen Wilhelmina’26 en Schelluinen. De Wijk en Aalburgers zijn nog niet veilig en kunnen de punten goed gebruiken om weer wat lucht te krijgen. Schelluinen daarentegen wil nog uit de gevarenzone klauteren en kan bij winst een goede sprong maken en Wilhelmina’26 bijna bijhalen. 

Tweede klasse
Bij Woudrichem begint de spanning met de week toe te nemen. Willen de Woercummers nog op tijd uit de degradatiezone komen, dan zal er echt moet worden gewonnen bij GJS. Alle hens aan dek dus voor de manschappen van interim-trainer Bert Schouten. 

Bij GRC 14 is het wisselvalligheid troef. Winst tegen Alblasserdam kan het moraal weer wat opkrikken. Hetzelfde geldt voor Altena, dat smacht naar de eerste overwinning dit seizoen. De tegenstander zaterdag in Dordrecht is Wieldrecht. 

Derde klasse
In de derde klasse E  neemt de spanning ook van week tot week toe. Koploper GDC wil achtervolger BLC graag van zich afschudden. Sleeuwijk wil in het spoor blijven van de koploper met winst bij Vuren. Sparta’30 moet er vol in tegen DESK om zich te handhaven in de subtop. 

Vierde klasse
In de vierde klasse F zal NOAD’32 het zeker lastig krijgen tegen de ongenaakbare koploper OSS 1920. 

Be Ready
Wil Be Ready nog op tijd van de laatste plaats komen, dan zullen de Hankenaren de punten moeten pakken bij SC Emma.

Dussense Boys
Dussense Boys heeft de punten bij Audacia hard nodig om uit de degradatiezone te blijven. De Dussenaren moeten ook voorkomen dat de gastheren over de equipe van trainer André Vos heen springen.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app