• SV Meerkerk kent een uitstekend seizoen en hoopt op promotiewedstrijden.
• SV Meerkerk kent een uitstekend seizoen en hoopt op promotiewedstrijden. Foto: Rick den Besten

Balans met nog drie duels te gaan: veel clubs uit Vijfheerenlanden gaan de nacompetitie in

Nieuws Voorbeschouwingen 1.980 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De meeste regioclubs spelen nog drie wedstrijden alvorens het reguliere voetbalseizoen erop zit. Wij maken de balans op.

Komend weekend is er geen voetbalprogramma en dus kunnen de clubs uit de regio zich twee weken voorbereiden op het slot van de competitie. Nadat de laatste competitiewedstrijd is afgewerkt, zullen veel verenigingen zich nog mogen opmaken voor een strijd in de nacompetitie. 

LRC Leerdam
LRC is één van de twee clubs uit de regio die zich hoogstwaarschijnlijk op mag gaan maken voor promotiewedstrijden. De Leerdammers hebben met nog drie wedstrijden te gaan een achterstand van zeven punten op koploper Scherpenzeel en maken in theorie dus ook nog kans op de titel. De voorsprong op nummer drie DTS’35 Ede is vier punten, bovendien speelde LRC een duel minder. De ploeg van Emanuel Sluis gaat dus voor een eervolle vermelding als ‘best of the rest’ en hoopt in de nacompetitie te kunnen stunten.

Heukelum
Ook Heukelum hoopt na 27 mei nog in actie te komen, maar dan in de play-offs om tweedeklasser te blijven. De formatie staat momenteel tiende, waar de nummers negen, tien en elf, de nacompetitie ingaan. De nummer twaalf, dertien en veertien gaan er rechtstreeks uit, een lot wat al is bezegeld voor Altena. Ook nummer voorlaatst Woudrichem gaat hier hoogstwaarschijnlijk niet meer aan ontsnappen.

Heukelum-trainer Jerome Ceton gaf al aan: “Wij strijden met Alblasserdam, Schelluinen en Wieldrecht om drie nacompetitieplaatsen.” Die ploegen staan momenteel binnen vier punten van elkaar.

Derde klasse D
In 3D is SV Meerkerk in een felle strijd verwikkeld met Hardinxveld om de tweede plaats. Koploper De Ablas kan volgende week zaterdag kampioen worden en voor de Meerkerkers zouden promotiewedstrijden al bijna als een prijs voelen. Na een sterk seizoen, waarin men ook de kwartfinale van de districtsbeker haalde, zou het echter alsnog zuur zijn om te struikelen vlak voor het einde. Op de laatste speeldag gaat de equipe van Gert-Jan Koekkoek op bezoek bij Hardinxveld. Mogelijkerwijs wordt daar uitgemaakt wie er tweede wordt.

In dezelfde afdeling zitten SC Everstein, Ameide en HSSC’61 met elkaar in hetzelfde schuitje. Die drie ploegen maken samen met VVAC en Bergambacht uit wie er in de play-offs om lijfsbehoud terechtkomen en wie er rechtstreeks degraderen. Everstein lijkt het minst te hoeven vrezen met 28 punten en een relatief makkelijk resterend programma. In theorie kunnen de Everdingers zelfs nog direct handhaven. 

VVAC en Ameide bezetten momenteel de overige twee nacompetitieplaatsen met 26 en 25 punten. HSSC’61 (24 punten) en Bergambacht (21 punten) staan momenteel onder de streep met het reeds gedegradeerde Dilettant. De beslissingen lijken hier pas op de allerlaatste speeldag te gaan vallen.

Brederodes
Brederodes is ingedeeld in een andere afdeling, maar leeft in dezelfde onzekerheid als de hiervoor genoemde drie clubs. Op dit moment staat de Viaanse vereniging op de elfde plek, wat ternauwernood nacompetitie om lijfsbehoud zou betekenen. Brederodes heeft 18 punten, terwijl de twee ploegen eronder 17 en 14 punten hebben. DVSU, Lopik en Woerden hebben 21, 21 en 24 punten. Om er rechtstreek in te blijven moet Brederodes alle drie die ploegen nog inhalen, wat een schier onmogelijk opgave lijkt. Een plaats zakken betekent rechtstreekse degradatie.

Vierde klasse  
De clubs uit de vierde klasse kunnen het meest ontspannen naar de laatste speeldag toeleven, al had men dat vooral in Asperen graag anders gezien. De ploeg van Jeffrey Kleijn kende een uitstekende eerste seizoenshelft en had de ambitie om promotiewedstrijden te spelen. Een slechte serie na de winterstop staat dat streven waarschijnlijk in de weg.

Lekvogels staat op een tiende plaats, wat toch enigszins tegenvalt gezien de op hoog niveau spelende jeugd van die vereniging. Leerdam Sport’55 heeft na 22 wedstrijden nog altijd geen enkel punt en is bezig aan een tussenjaar. Daar wordt inmiddels hard gewerkt aan een volwaardige selectie voor komend seizoen.

Gertjan den Ouden

Redactiecoördinator Het Kontakt-Vijfheerenlanden en webmaster Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 34 minuten geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 2 uur geleden
Afbeelding
Emre Gülpinar eerste nieuwkomer voor Unitas (zat) 7 uur geleden
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 8 uur geleden
• Mark Zwang.
Drie verdedigers terug naar VVGZ, waaronder Mark Zwang (IFC) 19 uur geleden