• Lekvogels is voor Groot-Ammers de voorlaatste hobbel op weg naar een mogelijk kampioenschap.
• Lekvogels is voor Groot-Ammers de voorlaatste hobbel op weg naar een mogelijk kampioenschap. Foto: Nico van Ganzewinkel
voorbeschouwing Alblasserwaard

Groot-Ammers vervolgt titeljacht, kunnen Schelluinen en VVAC directe degradatie ontlopen?

Nieuws Voorbeschouwingen 2.248 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Door de versterkte degradatieregeling zal er ook in de voorlaatste speelronde vrijwel never a dull moment zijn op de regionale velden. Papendrecht en De Alblas hebben het kampioenschap al binnen; vraag is of dit 4E-koploper Groot-Ammers ook gaat lukken. Alle wedstrijden beginnen zaterdag 20 mei om 14:30 uur.

SteDoCo lijkt op weg naar de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. Zaak is dan wel dat er zaterdag op eigen veld van Staphorst wordt gewonnen.

Eerste klasse
In de 1e klasse C kan Nieuw-Lekkerland de nacompetitie om lijfsbehoud nog ontlopen. Aan de overkant van de Lek is een zege op DCV dan wel noodzakelijk.

Lees ook

De Zwerver degradeerde enkele weken geleden al. Vraag is of de Kinderdijkers in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kunnen stunten tegen koploper Heerjansdam.

Directe degradatie zal Sliedrecht voor 99% zeker bespaard blijven, maar het kan ook de nacompetitie om lijfsbehoud nog mis houden. Een thuiszege op DUNO D is in elk geval een stap in die richting. Dan valt op de laatste speeldag van 1D de beslissing. Voor SVW is het doek al gevallen, maar de streepjes hebben een sportieve plicht te vervullen tegen Oranje Wit, want de Dordtenaren zijn ook nog allerminst veilig.

Tweede klasse
Schelluinen bungelt in de 2e klasse H rond de rode streep, maar verwacht rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen met de duels tegen de degradanten Woudrichem en Altena nog op de rol. Alblasserdam heeft in theorie nog een piepkleine kans om zich veilig te spelen. Tegen Altena zullen de punten dan sowieso op Souburgh moeten blijven, maar dan nog hebben de oranjewitten het niet in eigen hand. Het is voor Alblasserdam in elk geval te hopen dat kampioen Papendrecht de sportieve plicht doet tegen Roda Boys en het niet laat lopen zoals afgelopen zaterdag tegen Tricht.

Runner-up GJS treft een GRC 14 dat nadrukkelijk op de nacompetitie aast. Met een schuin oog doet Streefkerk dat ook nog steeds. Als er thuis gewonnen wordt van EBOH draait die droom nog minimaal een week door.

Derde klasse
In de derde klasse D is de spanning zeker onderin maar ook bovenin (nacompetitietickets) te snijden. SV Meerkerk is enigszins aan het kwakkelen, maar weet dat het toetje binnen handbereik is. In de Vijfheerenlanden-derby tegen degradatiekandidaat HSSC’61 mag dan geen fout worden gemaakt. Trainer Leon Elands wilde na de ‘wanvertoning’ tegen De Alblas niks over de nacompetitie horen, maar bij winst op Haastrecht is zijn ploeg er toch echt dichtbij. Drechtstreek is ook nog niet helemaal kansloos, maar wacht de zware klus tegen nummer 2 Hardinxveld.

Onderin heeft VVAC zich lelijk in de voet geschoten met de zeperd tegen Ameide. Herstel tegen Dilettant is broodnodig, maar de Krimpenaren lieten afgelopen zaterdag tegen SC Everstein al zien waardig afscheid te willen nemen van de derde klasse. VVAC is dus gewaarschuwd. Ameide kan wellicht profiteren van het feit dat De Alblas de buit al binnen heeft; of kan de kampioen het opbrengen nog twee keer vol gas te geven?

Vierde klasse
Groot-Ammers heeft het kampioenschap in de 4e klasse E in eigen hand. Het is wel opletten geblazen tegen het onberekenbare Lekvogels. Unitas ligt op de loer en het zou een mirakel zijn als de ploeg uit Gorinchem in de fout gaat tegen het nog puntloze Leerdam Sport’55.

Peursum stevent op de nacompetitie af. Het bezoekende Asperen is na de winterstop niet in goeden doen. Rhelico-SV Noordeloos gaat slechts om de sportieve eer.

Derde divisie zondag
Door de nederlaag tegen Gemert is de nacompetitie voor Unitas uit het zicht geraakt. Van degradant Baronie moet niettemin gewonnen kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden