• SteDoCo - Barendrecht (2-2), mei 2022.
• SteDoCo - Barendrecht (2-2), mei 2022. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Topper voor SteDoCo en Papendrecht, kelderkraker voor SVW en VVAC

Nieuws Voorbeschouwingen 1.300 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • We gaan richting de helft van de competitie en dus begint de ranglijst zich af te tekenen, zeker in een seizoen waar sprake is van versterkte degradatie. Zaterdag 28 januari hebben SteDoCo en Papendrecht een topper op het programma staan, terwijl het voor SVW en VVAC juist alle hens aan dek is.

In de derde divisie staat SteDoCo er goed voor. De komende twee weken, met respectievelijk nummer 4 Barendrecht en koploper GVVV als tegenstanders, zal moeten blijken of de ploeg uit Hoornaar zich daadwerkelijk in de titelstrijd kan mengen.

Eerste klasse
SVW maakt zich in de 1e klasse D op voor het belangrijke treffen tegen Oranje Wit. De Dordtenaren tankten afgelopen zaterdag vertrouwen met een afgetekende overwinning op hekkensluiter Achilles’29. Voor Sliedrecht is de uitbeurt bij DUNO D van even zo groot belang.

In de westelijke 1e klasse kon Nieuw-Lekkerland bij Brielle het tij nog niet keren. Wellicht dat het op eigen veld tegen de verrassende nummer 3 DCV wel lukt. De Zwerver gaat op zoek naar een stuntje in en tegen Heerjansdam.

Tweede klasse
Papendrecht is de soevereine koploper in de 2e klasse H. Met Roda Boys komt er een ambitieuze tegenstander naar het Slobbengors. Een nieuwe overwinning zou het Papendrechtse vertrouwen een nog grotere boost geven.

GJS kan de borst natmaken tegen het bezoekende GRC 14, dat afgelopen zaterdag niet zonder mazzel in de slotseconden won van Woudrichem. Datzelfde Woudrichem is de opponent van Schelluinen, dat bij winst wat afstand neemt van de drie directe degradatieplaatsen. Streefkerk gaat zich in Dordrecht meten met runner-up EBOH. Alblasserdam mag zich niet verslikken in Altena, dat pas twee punten heeft.

Derde klasse
In 3D is koploper De Alblas er veel aan gelegen een goede herstart te maken tegen Ameide. Ook interessant is Hardinxveld-Drechtstreek, want beide ploegen zullen er alles aan doen om de nacompetitie om promotie te halen.

SV Meerkerk is knap de gedeelde nummer 2, maar in een derby -zoals tegen HSSC’61- is het altijd oppassen geblazen. Arkel was in de weken voor de winterstop aan de beterende hand. Die lijn doortrekken zal nodig zijn om bij runner-up Haastrecht kans op een goed resultaat te maken.

VVAC-Dilettant is een heuse kelderkraker. De groenwitten zitten in de hoek waar de klappen vallen en zullen met een door blessures en schorsing danig gehavend elftal als team moeten opstaan.

Vierde klasse
Groot-Ammers is in de 4e klasse E koploper zonder nederlaag. Het is niet de verwachting dat hier tegen Lekvogels verandering in zal komen. Bij winst kunnen de geelzwarten rustig afwachten hoe twee van de naaste achtervolgers, Asperen en Peursum, het er tegen elkaar vanaf brengen.

Als Unitas nog wil meedoen om de prijzen moet de nog puntloze hekkensluiter Leerdam Sport’55 worden verslagen. SV Noordeloos zet aan de Nieuwendijk in op drie punten tegen Rhelico.

Derde divisie zondag
Derdedivisionist Unitas raakt heus niet van z’n stuk na de groot uitgevallen nederlaag tegen HSC’21. Het herstel moet vorm krijgen tegen het puntgelijke OSS’20, dat naar Molenvliet komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app