• Wie gaat het worden in de 4e klasse E: Groot-Ammers of Unitas?
• Wie gaat het worden in de 4e klasse E: Groot-Ammers of Unitas? Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Voor Groot-Ammers moet het zaterdag gebeuren, SV Meerkerk wil doemscenario voorkomen

Nieuws Voorbeschouwingen 1.815 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Wordt Groot-Ammers na Papendrecht en De Alblas de derde Alblasserwaardse kampioen? De geelzwarten hebben het in elk geval in eigen hand. Winst op ASH betekent dat Groot-Ammers een jaar na de dramatische degradatie van vorig seizoen alweer terugkeert naar de derde klasse.

SteDoCo heeft zich lelijk in de vinger gesneden met de 0-2 nederlaag tegen Staphorst. Plaatsing voor de promotie-nacompetitie kan nog steeds, maar de Hoornaarse derdedivisionist heeft het niet meer in eigen hand. Winnen van en op Urk is het devies en dan afwachten hoe de resultaten van de concurrentie uitpakken.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland kan de nacompetitie om lijfsbehoud nog ontlopen, maar heeft dat niet zelf in de hand. Hoe dan ook zal Brielle verslagen moeten worden, maar dan nog blijven de groenwitten afhankelijk van Spartaan 1920.
SHO - De Zwerver is een duel om des keizers baard, zoals dat zo mooi heet.

Onderin 1D is het sidderen geblazen voor Sliedrecht. Sliedrecht kan zich nog definitief veilig spelen, maar dan moet werkelijk alles meezitten. Drie punten tegen SVL zijn sowieso een vereiste. Degradant SVW sluit af in en tegen kampioen Scherpenzeel.

Tweede klasse
Het moet in 2H wel heel raar lopen wil Schelluinen nog rechtstreeks degraderen. Maar trainer Richard van Gils wil met vertrouwen de nacompetitie in en daar hoort een zege op degradant Altena bij. Streefkerk heeft nog een kleine kans op de promotie-nacompetitie. Dan moet er in elk geval gewonnen worden van een Heukelum dat knokt om directe degradatie te voorkomen.

GJS ontvangt Tricht, dat de beste papieren heeft voor de derde periode. Bij Papendrecht-Wilhelmina’26 en EBOH-Alblasserdam staat niets meer op het spel.

Derde klasse
In de derde klasse D heeft SV Meerkerk plaatsing voor de promotie-nacompetitie in eigen hand, maar de ploeg van trainer Gert-Jan Koekkoek kan ook nog overal naast grijpen. Dat doemscenario wordt voorkomen bij winst op Hardinxveld. Geen appeltje-eitje, want Hardinxveld is de nummer twee van de competitie.

Het voert te ver om alle scenario’s uiteen te zetten, maar bij puntenverlies van Meerkerk (en zeker bij een nederlaag) maken Drechtstreek (uit tegen Bergambacht), Arkel (uit tegen Schoonhoven) en Lekkerkerk (uit bij HSSC’61) ook nog kans op de derde periode. Op doelsaldo kan Lekkerkerk SV Meerkerk ook op de ranglijst nog voorbij.

VVAC (thuis tegen concurrent SC Everstein) en Ameide (uit tegen Haastrecht) hebben hele andere zorgen. Zij willen niet naar de elfde plaats zakken, want dat betekent dat in de nacompetitie drie in plaats van twee duels moeten worden overleefd om lijfsbehoud veilig te stellen.

De Alblas-Dilettant is het slotduel tussen de kampioen en de hekkensluiter.

Vierde klasse
Gaat Groot-Ammers zich belonen voor een uitstekend seizoen? Die vraag hangt zaterdag boven de 4e klasse E. De geelzwarten hebben het in eigen hand. Bij winst op ASH is de titel binnen. ASH heeft echter nog een kansje op plaatsing voor de promotie-nacompetitie en zal de huid dus duur verkopen. Groot-Ammers weet dat een misstap fataal zal zijn, want het is niet te verwachten dat concurrent Unitas punten zal verspelen bij GVV. De druk staat er in die zin dus vol op.

Voor Peursum is het zaak de derde plaats vast te houden, want dat is het ticket voor de nacompetitie binnen. Er staat tegen Lekvogels dus veel op het spel, want de Giessenburgers willen graag een promotiepoging wagen. Belangen die er niet meer zijn bij SV Noordeloos-Beesd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app