• SC Everstein won vorige week niet bij koploper VVAC (1-1).
• SC Everstein won vorige week niet bij koploper VVAC (1-1). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Laatste volledige speelronde van 2023: Topper in Everdingen, Vuren naar ASH

Nieuws Voorbeschouwingen 1.265 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Zaterdag staat de laatste volledige speelronde voordat de meeste ploegen mogen genieten van de winterstop op het programma. Een overzicht van de wedstrijden van de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie 
LRC hoopt in en tegen Capelle een uitstekende eerste seizoenshelft een passend slot te geven. De Leerdammers staan keurig vijfde en hebben slechts drie punten minder dan nummer twee FC ‘s-Gravenzande. Capelle staat elfde. 

Eerste klasse
WNC boekt vorige week een belangrijke overwinning op concurrent Almkerk, waardoor de Waardenburgers zichzelf terugvinden op de tweede plaats. Koploper RBC is oppermachtig in 1E, waardoor de tweede plek ook het hoogst haalbare lijkt voor WNC. Zaterdag gaat de ploeg van trainer Cor Prein op bezoek bij hekkensluiter VOAB. 

Tweede klasse 
Na een slechte reeks pakte Tricht knap een punt bij nummer twee Achilles’29, waardoor de ploeg elfde staat in 2G. Zaterdag staat er een bezoek aan middenmoter Hardinxveld op het programma. Wedstrijden bij die club zijn dit seizoen vooralsnog een garantie voor spektakel. 

Derde klasse
In 3C doet Meerkerk het boven verwachting met een voorlopige derde plek als resultaat. Zaterdag gaat de formatie van Gert-Jan Koekkoek op bezoek bij het Gorinchemse Unitas dat negende staat. 

Heukelum leed vorige week een pijnlijke nederlaag tegen Altena, waardoor een resultaat hard nodig is voor de ploeg van Ton Delfgou. Heukelum heeft alleen Woudrichem en Altena onder zich in 3D. De reis gaat zaterdag naar nummer zeven Dongen. 

Vierde klasse E
Nummer drie SC Everstein wist vorige week de topper tegen VVAC, ondanks een overzicht, niet te winnen. Deze week krijgen de Everdingers een herkansing tegen nummer twee Peursum. Koploper VVAC sluit de eerste seizoenshelft af in Leerdam bij Leerdam Sport’55. Verder ontvangt HSSC’61 op Het Plein Asperen, speelt Lekvogels tegen SVS’65 en Ameide bij de amateurs van FC Dordrecht.


Vierde klasse H
Herovina en Haaften hebben beide twintig punten, waarmee ze 4H aanvoeren. Herovina speelt zaterdag bij Kerkwijk en Haaften bij BRC. BZC’14 volgt op slechts twee punten en ontvangt Well, dat deze week afscheid nam van trainer Ron Laros. MVV’58 is de laatste weken bezig aan een opmars en speelt in eigen huis tegen NOAD’32. Vuren zet koers naar Hellouw voor de wedstrijd tegen ASH.

Vierde klasse E (Zuid) 
Brederodes stelde vorige week teleur met een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter VIOD. De ploeg uit Vianen staat vijfde en hoopt zaterdag bij nummer vier OSM’75 dit jaar toch positief af te sluiten. Het verschil tussen beide teams is één punt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app