• Haaften won midweeks bij Vuren (0-1).
• Haaften won midweeks bij Vuren (0-1). Foto: Wim de Bruijne
voorbeschouwing VHL/West-Betuwe

Topper voor LRC; Haaften en Herovina strijden om koppositie

Nieuws Voorbeschouwingen 1.349 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Na een natte voetbalzaterdag vorige week lijken we het ook dit weekend niet droog te gaan houden. Een overzicht van de wedstrijden van de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
LRC Leerdam moest vorige week een forse nederlaag slikken tegen HBS (2-5), maar doet het met een zesde plaats in de vierde divisie B nog altijd goed. Zaterdag gaan de Leerdammers op bezoek bij nummer twee FC ‘s-Gravenzande, dat slechts twee punten meer verzamelde. Bij winst blijft LRC actief in de subtop, bij een nederlaag komt men in de brede middenmoot. 

Eerste klasse 
WNC presteert wisselvallig en staat vooralsnog vierde in 1E. Zaterdag komt nummer acht TSC naar Waardenburg. De bezoekers hebben twee puntjes minder.

Tweede klasse
Na het gelijkspel bij GJS van vorige week gaat Tricht weer op jacht naar een overwinning. De ploeg van Jacob van Zanten, die ook volgend jaar trainer is in Tricht, staat achtste in 2G en ontvangt Sleeuwijk dat voorlaatste staat. 

Derde klasse  
SV Meerkerk doet het uitstekend in 3C met een derde plaats als voorlopig resultaat. Zaterdag moet in eigen huis tegen Groote Lindt de goede reeks een vervolg krijgen. 

Vorige week werd de wedstrijd van Heukelum op het laatse moment nog afgelast, maar zaterdag mogen de mannen van Ton Delfgou weer aan de bak. Nummer tien Heukelum gaat op bezoek bij nummer vijf Sparta’30. 

Vierde klasse E
SC Everstein verloor vorige week bij SVS’65 en is daardoor koploper VVAC even uit het zicht verloren. Thuis tegen SSW willen de Everdingers weer orde op zaken stellen. Bovendien spelen VVAC en nummer twee Peursum tegen elkaar, waardoor men zomaar weer in kan lopen.

Verder spelen Lekvogels en Ameide in deze afdeling onderling een derby, gaat Asperen op bezoek bij Noordeloos, ontvangt HSSC’61 hekkensluiter FC Dordrecht en staan in Leerdam Leerdam Sport’55 en SVS’65 tegenover elkaar. 

Vierde klasse H
Herovina was tot vorige week de ongeslagen koploper in 4H, maar met een nederlaag tegen MVV’58 kwam daar vorige week een eind aan. Haaften maakte van de gelegenheid gebruik om de koppositie over te nemen. Deze zaterdag staan in Haaften de nummers één en twee tegenover elkaar om uit te maken wie de ranglijst gaat aanvoeren.

Verder gaat Vuren in dezelfde competitie op bezoek bij GVV Geldermalsen en ontvangt ASH in Hellouw MVV’58. BRC komt niet in actie. 

Vierde klasse E (west)
Brederopdes wacht een uitbeurt bij ‘t Goy. Beide ploegen staan in de middenmoot van hun afdeling en zullen bij de ondersta plekken weg willen blijven.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden