Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Achilles Veen keert na lange afwezigheid terug in De Oosterbliek

Nieuws Proxsys Cup 2.057 keer gelezen

GORINCHEM/VEEN • Regelmatig duikt er een volledig nieuw team op bij de deelnemers aan de Proxsys Cup. Dit keer heeft Achilles Veen zich gemeld. Het eerste elftal speelt op goed niveau in de vierde divisie. De spelers die straks aantreden in De Oosterbliek maken vooral deel uit van het in de reserve hoofdklasse uitkomende tweede elftal.

Initiatiefnemer voor aanmelding bij het grote Gorinchemse zaalvoetbalevenement is Petro van der Velden. Hij heeft een aantal jaren ervaring in het zaalvoetbal bij de grote competities op maandag in de Giessense sporthal De Jager, al bijna vijftig jaar de bakermat voor het zaalvoetbal in het Land van Heusden en Altena. Later pas kwam aan de overkant van de rivier de huidige Proxsys League op gang.

Verleden
Petro van der Velden voetbalt zelf nog niet zo lang op het veld. “Ik heb bij Achilles Veen voorgesteld om een team in de seniorengroep in te schrijven. Of Veen terug is, weet ik niet. Ik denk dat zij in een verder verleden wel eens rond de jaarwisseling in Gorinchem hebben deelgenomen.”

Van der Velden zal met nog een vriend met zaalvoetbalervaring aansluiten bij de selectie die voor de Proxsys Cup zal aantreden.

Enthousiasme
Het team van Van der Velden zal dus vooral bestaan uit spelers van het tweede elftal, dat op het hoogte niveau speelt. Beslist vergelijkbaar met de derde klasse van de standaardteams.

“Ik sluit niet uit dat er nog wat spelers van het eerste elftal zich aanmelden, hoewel men in Veen niet zo heel gek van zaalvoetbal is. Wat ons niveau betreft ga ik ervan uit dat wij in onze poule met clubs als BZC’14, BRC en ASH uit Hellouw meekunnen. Wie weet kunnen wij door ons enthousiasme voor een verrassing zorgen en de achtste finales halen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden