• Sliedrecht (op de foto in actie tegen DCV) kan drie punten tegen Brielle heel goed gebruiken.
• Sliedrecht (op de foto in actie tegen DCV) kan drie punten tegen Brielle heel goed gebruiken. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Hervatting competitie: bij o.a. Sliedrecht en Alblasserdam staat de druk er meteen vol op

Nieuws Voorbeschouwingen 1.469 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Vorige week kwamen de tweede- en derdedivisionisten al in competitieverband in actie, zaterdag 20 januari mogen ook de overige clubs -mits de veldomstandigheden het toelaten- weer aan de bak. Met uitzondering van de vierdeklassers overigens; de vierde klassen zitten niet vol, met als gevolg dat de bal daar ‘pas’ weer op 3 februari gaat rollen. Om vervolgens de twee weken daarop weer vrij te zijn...

Derde divisie
SteDoCo is nog altijd koploper in de derde divisie B, maar speelde de laatste twee wedstrijden gelijk. Tijd om bij Quick weer eens een winnende daad te stellen. Unitas is inmiddels hekkensluiter en ontvangt zaterdagavond Hoek. Winst is noodzakelijk om niet verder achterop te raken.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland kan en moet beter, weten ze op sportpark Excelsior. De komst van promovendus Zuidland is een uitgelezen kans dat dan meteen ook maar te laten zien. Papendrecht krijgt in Rotterdam naar verwachting een flinke kluif aan koploper XerxesDZB. De situatie van rodelantaarndrager Sliedrecht is tamelijk uitzichtloos. Maar bij een zege op Brielle geldt wellicht: hoop doet leven.

Tweede klasse
Streefkerk is ondanks de laatste plaats in de sterke 2e klasse F niet in paniek. Tegen Pelikaan lijken er op Streveland mogelijkheden te liggen. De Zwerver heeft de punten ook hard nodig. Kunnen de Kinderdijkers verrassen tegen runner-up Spartaan’20? De Alblas is aan een zeer stabiel debuutjaar in deze klasse bezig. Kan zomaar zijn dat de ploeg van Maarten van Gastelen z’n ranglijstpositie tegen Spirit weet te verstevigen.

In de 2e klasse G wordt Theole-GJS omgedraaid omdat de verbouwing bij Theole uitloopt. De Tielenaren komen als koploper naar Dalem. Ook nummer 2 SV Houten komt naar Gorinchem en speelt op Molenburg tegen SVW, dat zich in de tweede seizoenshelft ongetwijfeld verder omhoog wil werken. Hardinxveld gaat bij Wilhelmina’26 op zoek naar de vierde competitiezege, maar dat zal op voorhand niet meevallen.

Derde klasse
Drechtstreek-SV Meerkerk is in 3C een subtopper. Beide clubs zijn nog volop in de race voor -in elk geval- de nacompetitieplaatsen. Om in het spoor van koploper GSC/ODS te blijven, moet Schelluinen winnen van laagvlieger ZBC’97. Groote Lindt - Groot-Ammers zou zomaar eens een gelijkwaardig duel kunnen worden. Drie dagen later halen de geelzwarten in tegen ZBC’97.

ASV Arkel treft in Schoonhoven een tegenstander die afstand wil nemen van de degradatiezone. Dat geldt ook voor Unitas en Alblasserdam, die op Molenvliet tegen elkaar spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden