• Drechtstreek - Alblasserdam (0-1).
• Drechtstreek - Alblasserdam (0-1). Foto: Piet van Beest
voorbeschouwing Al’waard

Groot-Ammers wil negatieve spiraal ombuigen tegen Unitas, derby’s Alblasserdam-Drechtsteek en Peursum-Noordeloos

Nieuws Voorbeschouwingen 1.758 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Met name de andermaal versterkte degradatieregeling maakt dat de spanning medio februari al te snijden is. Voor tal van Alblasserwaardse clubs staan er zaterdag 24 februari dan ook belangrijke wedstrijden op de rol.

Derde divisie
SteDoCo wacht een nieuwe vuurproef, want nummer drie BlauwGeel’38 komt naar de Groeneweg. Unitas staat inmiddels niet meer op één van de twee rechtstreekse degradatieplaatsen en mogelijk maakt dat in en tegen Kloetinge nieuwe krachten los.

Eerste klasse
Als Nieuw-Lekkerland niet veroordeeld wil worden tot de nacompetitie voor lijfsbehoud, zal de komende weken gas gegeven moeten worden. Om te beginnen thuis tegen NSVV. Papendrecht zakt in 1D ook langzaam maar zeker weg. Op het Slobbengors moet daar tegen BVCB maar eens verandering in komen. 

Sliedrecht is vrij.

Tweede klasse
In de 2e klasse F andermaal een belangrijk (uit)duel voor De Zwerver en Streefkerk. Tegen respectievelijk Pelikaan en Spirit gaat het keihard om de punten. 

De Alblas is vrij.

SVW doet in 2G prima mee in de strijd om de tweede periode. Sleeuwijk-uit is een horde die op papier te doen moet zijn voor de streepjes. GJS-Roda Boys kan in deze klasse als subtopper aangemerkt worden. Als het door blessures geplaagde Hardinxveld de problemen niet over zichzelf wil afroepen, moet er gewonnen worden van fusieclub SV Parkhout.

Derde klasse
Schelluinen is één van de twee koplopers in de 3e klasse C. Tegen Groote Lindt wacht een nieuwe test. Misschien dat Arkel de buren een handje kan helpen door het sinds de winterstop niet langer ongenaakbare GSC/ODS een kool te stoven.

Alblasserdam-Drechtstreek is een derby, en wat voor één. Alblasserdam ziet het spookbeeld van een tweede degradatie op rij opdoemen, terwijl het jonge Drechtstreek inmiddels tot de titelkandidaten behoort.

In de brede middengroep wordt angstvallig naar beneden gekeken, want niemand heeft trek in de risicovolle nacompetitie om lijfsbehoud. Groot-Ammers is het na de winterstop vooralsnog kwijt en aast tegen concurrent Unitas op herstel. SV Meerkerk moet uitkijken niet in hetzelfde vaarwater terecht te komen en treft een Wieldrecht dat in vorm is.

Vierde klasse
In de 4e klasse E gaat de titelstrijd tussen VVAC, SC Everstein en Peursum. De Giessenburgers spelen op eigen veld de derby tegen SV Noordeloos, dat niet vies is van een verrassing. Even verderop lijkt VVAC de borst nat te kunnen maken tegen het jonge en goed spelende Lekvogels, dat niet voor niets met 4-12 koploper is in de tweede periode. Bij SVS’65-Ameide gaat om het plaatsing bij de eerste zes.  Het onderlinge verschil op de ranglijst bedraagt slechts twee punten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide 20 minuten geleden
Logo
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 8 uur geleden
Afbeelding
Afgelopen weekend kwam alleen Calvin Homburg (Brederodes) tot een hattrick, Van Horik en Yildirim klimmen naar vijfde plaats 9 uur geleden
• Benjamin Meijdam met Sliedrecht in actie tegen Brielle.
Benjamin Meijdam zegt WNC af en keert toch terug naar Heukelum 18 uur geleden
• TD Arjen Borsje (r) verwelkomt Gladwin Curiel.
Kozakken Boys strikt talentvolle verdediger Gladwin Curiel (AFC) 18 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 20 uur geleden