• GJS - SVW (1-0).
• GJS - SVW (1-0). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Stadsderby SVW-GJS, ook vierdeklassers hervatten competitie

Nieuws Voorbeschouwingen 1.448 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Op sportpark Molenburg staat zaterdag 3 februari de Gorinchemse stadsderby tussen SVW en GJS op de rol. De herstart van de vierde klasse gaat ook gepaard met een onvervalste derby, die tussen SV Noordeloos en VVAC.

Derde divisie
SteDoCo heeft het heft in de 3e divisie B uit handen gegeven. De ploeg van Rick Adjei smacht naar een overwinning en die moet er op eigen veld dan maar komen tegen SV Meerssen, dat haar laatste twee duels met ruime cijfers won.

Voor Unitas, dat afgelopen zondag eindelijk weer eens het genot van drie punten smaakte, staat zaterdagmiddag de ‘derby’ tegen het Tielse TEC op het programma.

Eerste klasse
Nieuw-Lekkerland deed wat het moest doen tegen Sliedrecht. In Rotterdam wacht een zwaardere klus, want runner-up XerxesDZB doemt op als tegenstander. Papendrecht kan in 1D ook wel weer eens een zege gebruiken. Dat moet dan in Numansdorp bij NSVV gebeuren. Sliedrecht gaat thuis tegen Zuidland op jacht naar de eerste competitiewinst van het seizoen.

Tweede klasse
Streefkerk realiseert zich dat handhaving in de tweede klasse een hele toer zal worden. Maar thuis tegen Rijsoord is er wellicht iets mogelijk. 

De Zwerver komt bij winst op één punt van opponent Alexandria’66. De Alblas, dat vooralsnog geen zorgen kent, krijgt nummer 4 EBOH op bezoek.

In de 2e klasse G, en zeker in Gorinchem, zijn alle ogen gericht op de stadsderby tussen SVW en GJS. De streepjes zijn de 1-0 nederlaag -en vooral de manier waarop deze tot stand kwam- van de openingsdag nog niet vergaten en azen op revanche. Hardinxveld wipt bij winst over WSC heen en met een blik op de ranglijst zou dat zeer welkom zijn.

Derde klasse
Koploper GSC/ODS is in de 3e klasse C weer in het zicht gekomen van de concurrentie. Dat biedt mogelijk perspectief voor SV Meerkerk, dat bovendien iets recht te zetten heeft na de 0-5 zeperd tegen Schoonhoven. Schelluinen wil de druk erop houden, maar mag Wieldrecht niet onderschatten. Drechtstreek is inmiddels de nummer drie en zal aan ASV Arkel willen laten zaten dat het niet voor niks zo hoog staat.

Groot-Ammers aast op een driepunter bij hekkensluiter DFC, terwijl Alblasserdam weet dat Schoonhoven na de winterstop als een raket uit de startblokken geschoten is. Unitas moet er thuis tegen Haastrecht voor zorgen niet verder achterop te raken bij de middenmoot.

Vierde klasse
VVAC zal de club zijn waar in 4E in de tweede competitiehelft op zal worden gejaagd. Bij de even verrassende als knappe nummer vier SV Noordeloos mag de ploeg van trainer Maarten de Bruijne meteen een proeve van bekwaamheid afleggen. Peursum wil in het spoor van de koploper blijven en dat zou tegen Leerdam Sport’55 moeten lukken.

Ameide wil rap richting top-6. De oefenresultaten in de winterstop waren goed, dus dat zal vertrouwen geven voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Asperen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden