Logo regio-voetbal.nl
Sleeuwijk op koers voor titel, GDC voor periode na 2-2 gelijkspel
Sleeuwijk op koers voor titel, GDC voor periode na 2-2 gelijkspel (regio-voetbal.nl)

Sleeuwijk op koers voor titel, GDC voor periode na 2-2 gelijkspel

•   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

[[{"fid":"64055","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

EETHEN – Het eigen belang stond uiteraard voorop zaterdag bij GDC tegen Sleeuwijk. Maar met de 2-2 hielden beide ploegen wel een beste uitgangspositie voor de titel (Sleeuwijk) en de derde periodetitel (GDC).

Begrijpelijkerwijs werd het een nerveuze wedstrijd in Eethen. Echt los kwam de topper tussen GDC en Sleeuwijk niet. Met de 2-2 konden beide ploegen best leven en bij beide trainers stond de opluchting op het gezicht.

Onrustig
“Ik vond het erg onrustig. Er zat veel spanning op en de wedstrijd kon twee kanten op, maar ik ben blij met een punt, want we hebben het nu nog steeds in eigen hand”, stelde trainer Pieter Tuns van Sleeuwijk.

“Het is nu een kwestie van winnen tegen Sparta’30 om het kampioenschap binnen te halen. Dat wordt nog een hele kluif, want er komt steeds meer spanning op de groep. Echter als we hier verloren hadden, was het klaar geweest. Dat gebeurde gelukkig niet”, kan Tuns de groep klaar gaan maken voor een spannende slotdag tegen Sparta’30 om het kampioenschap binnen te halen.

[{"fid":"64009","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

":"(foto: Eric Schröder)","field_file_image_title_text

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

":"(foto: Eric Schröder)","field_file_image_title_text

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Eric Schröder)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Trots
Collega Edin Curic kon ook tevreden zijn. Met het punt voert GDC nog steeds de derde periode aan en ligt een prijs voor de Eethenaren en de nacompetitie voor promotie in het verschiet.

“Op basis van de hele wedstrijd hadden wij iets meer verdiend. Het is jammer dat wij niet gewonnen hebben, maar wij zitten nog in de strijd voor de derde periode. We hebben nog steeds een punt voorsprong op HSSC’61. Dus we hebben het in eigen hand. Komende zaterdag tegen RFC moeten wij winnen, dan hebben wij in ieder geval de periode. Dat verdienen deze jongens ook. We zijn nog steeds ongeslagen na de winterstop. Ik ben een trotse trainer”, aldus de trainer van GDC.

[{"fid":"64089","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jan Noorlandt)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"5"}}]]

Nerveus
Beide ploegen gingen zaterdag een spannende partij tegemoet. Met het vuurwerk vooraf zat de stemming er meteen in. In het nerveuze begin hadden GDC en Sleeuwijk wel moeite de wedstrijd een beetje in de plooi te krijgen. De eerste dreiging kwam van GDC. Een schot van Menno Schouten vloog rakelings langs de kruising.

[{"fid":"63995","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

value

":false}},"attributes":{"alt":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Nadat aan de andere kant Michiel Marinissen de eerste poging voor Sleeuwijk nog over het Eethense doel liftte, openden de gasten rond het kwartier de score. Akram Mohamed zette zich achter de vrije trap rand zestien meter en plaatste de bal en de 0-1 hard en precies in de kruising.

Lang duurde de vreugde niet. Binnen vijf minuten kwam GDC langszij, nadat Wesley van der Wardt de ruimte in dook en de 1-1 aantekende. Met die stand gingen beide ploegen rusten, nadat de wedstrijd nog een minuut of vijf stil had gelegen omdat keeper Martijn Verhoeven bij een redding zijn contactlens had verloren.

GDC dreigender
Na de rust bleef het nerveus. GDC begon wel dreigender, maar spits Van der Wart miste de eerste mogelijkheid. Zijn schot ging voorlangs. Aan de andere kant kreeg keeper Tim van Rooijen een kopbal van Pasqualle Verwoerdt te pakken.

Een half uur voor tijd was het wel raak voor de Sleeuwijkers. Een vrije trap belandde bij Michiel Marinissen, die in de drukte de bal in de kruising lepelde.

[{"fid":"63991","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

value

":false}},"attributes":{"alt":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Met de 2-1 was het echter nog niet gedaan. Trainer Pieter Tuns spoorde Sleeuwijk aan het hoofd koel te houden. Ruim een kwartier voor tijd had GDC de 2-2 echter te pakken. Het gebeurde na een hoekschop, waarbij de eerste inzet nog half van de lijn werd gekopte. De strijdlustige Wesley van der Wardt wist de rond springende bal toch in het Sleeuwijkse doel te werken.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel