• Schelluinen - Groot-Ammers (2-1).
• Schelluinen - Groot-Ammers (2-1). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Schelluinen met grote moeite langs Groot-Ammers

21 sep 2019, 19:00 Wedstrijdverslagen 503 keer gelezen

SCHELLUINEN • Met de grootst mogelijke moeite wist Schelluinen promovendus Groot-Ammers met 2-1 te verslaan. Een niet geheel onbetwiste strafschop maakte het verschil. Vooral de strijd die de bezoekers op de mat legden riep bewondering op.

"We hebben de zege voor de poorten van de hel weggesleept", erkende trainer Philip den Haan. "Het was een hele moeizame pot waarin Groot-Ammers er op een faire manier alles aan heeft gedaan om het ons ze lastig mogelijk te maken. We kwamen daardoor niet in ons spel en teveel jongens speelden te zwak."

Teamspirit
Veel lof dus voor de geelzwarten maar het leverde hen geen punten op. "Maar wel complimenten voor het getoonde spel", vond Ferry van Dijk. "We moeten het hebben van onze teamspirit. In de eerste twintig minuten voetbalden we goed mee en kwamen terecht op voorsprong. Na de gelijkmaker drongen ze ons wel ver terug."

Bob van Oosterhout bracht Groot-Ammers na een kwartier spelen op 0-1. Via een scrimmage schoot Kevin Korrel tegen zijn oude club de 1-1 in de kruising.

Dubieus
Na de pauze kreeg Schelluinen een strafschop. "Ik vond het dubieus", oordeelde Van Dijk. "Mark Vermeulen kreeg vanaf een halve meter de bal tegen de hand aan geschopt, maar heeft er nooit iets van geweten." De scheidsrechter toonde zich onverbiddelijk en Niels den Haan scoorde vanaf de stip.

"Na de 2-1 hebben we eigenlijk alleen maar achteruit gelopen", zag Philip den Haan. "Het was bij ons echt vrouwen en kinderen eerst."

Groot-Ammers hield er nul punten aan over, maar Van Dijk zag vandaag genoeg aanknopingspunten. "Ik ben benieuwd hoeveel rek er bij ons in zit."

• Schelluinen - Groot-Ammers (2-1).
Stuur jouw foto
Mail de redactie