Logo regio-voetbal.nl
• VVAC - Ameide (1-2).
• VVAC - Ameide (1-2). (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)

Ameide pakt opnieuw de volle winst, VVAC nog puntloos

  •   323 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

OTTOLAND • Op een winderig sportpark De Put ging Ameide met de drie punten aan de haal. Op basis van de tweede helft een terechte zege. Want behoudens de openingsfase en kansjes net voor rust voor gastheer VVAC had het altijd fysiek sterke Ameide het initiatief en was er feitelijk niet veel op de nipte 1-2 zege af te dingen.

"Jeetje, wat een verschil tussen de eerste en de tweede helft", analyseerde de winnende coach Gert-Jan Westerhout. "In de rust heb ik aangegeven dat lange ballen geen zin hadden met deze wind en gevraagd niet op ons eigen zestien meter gebied te gaan hangen. Ze hebben heel goed geluisterd."

Zwervende spitsen
Een correcte kijk op de wedstrijd. Want in de eerste helft startte VVAC, windje tegen, prima. Na ruim een kwartier spelen knalde Tom den Besten snoeihard de bal van zo'n meter of twintig achter de kansloze Ruud de Groot. Den Besten en zijn maatje Bart Koomans waren als zwervende spitsen geposteerd door trainer Munoz.

"Die tactiek is mij prima bevallen. Het is wennen voor mijn spelers. Maar ik ben tevreden. Met deze manier kan ik diverse spelers beter in hun kracht zetten. En als net voor rust Bart Koomans oog in oog met hun doelman wel scoort, dan had ik het nog niet geweten. Je zag hoe blij Ameide was na afloop. Het moet goedkomen met VVAC, we hebben alleen tijd nodig."

Ook iets meer precisie. Want na de Ottolandse openingsgoal en het snelle antwoord van Robin Tamming, die in minuut 20 de ogenschijnlijk voor Mathijs de Hoop houdbare gelijkmaker scoorde, stond het vizier van VVAC niet altijd op scherp. Jules de Gans kon net op tijd ingrijpen om de 2-1 te voorkomen en, zoals gememoreerd door Munoz, had ook Koomans de 2-1 op de schoen.

Kleinste man
Na de thee kwam Ameide bijzonder sterk uit de startblokken. Een vrije bal van Dennis Tamming spatte op de paal. Het had een waarschuwing moeten zijn voor de thuisploeg. In de 60e minuut schutterde de achterhoede. Jesse de Bruin verspeelde als laatste de bal, nadat een mooie combinatie tussen Izak Westerhout en Tom de Kruijk leek te mislukken. Rechtsback Robin de Jong kreeg plotseling de bal weer in zijn voeten en leverde een perfecte voorzet af op René van Middelkoop.

De kleinste (1.75 meter) en jongste (17) man van het veld kopte in alle vrijheid de 1-2 binnen en bepaalde daarmee na een uur spelen de eindstand. Na afloop kon Van Middelkoop zijn geluk niet op en sloeg op zijn voorhoofd. "De Wesley Sneijder van Ameide beslist de wedstrijd. Harm Harteveld is geschorst en afgelopen donderdagavond hoorde ik van de trainer dat ik niet mee mocht met mijn eigen jeugdelftal, maar in de basis zou staan bij het eerste."

Sleutelen
Ook zijn coach Gert-Jan Westerhout, die een handvol spelers moest missen, genoot. "Een leuk voetballertje en prima ventje. René heeft het heel goed gedaan. Ik kan bijna niet meer om hem heen. Hij is veruit de jongste van het team. Onze gemiddelde leeftijd was wel vijf jaar hoger dan die van VVAC en dan moet je ook de bovenliggende partij zijn. We hebben nu inderdaad zes punten uit twee wedstrijden gehaald, maar er is nog genoeg te sleutelen. De eerste helft gingen we ver door de ondergrens en als we dat volgende week thuis tegen Streefkerk weer doen, dan staan we tegen Andy van Vugt en co zo met 3-0 achter."

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup