Logo regio-voetbal.nl
• GRC 14 - Nivo Sparta (5-0).
• GRC 14 - Nivo Sparta (5-0). (Foto: Marco Oomen)
foto-update

Nivo Sparta krijgt er wederom vijf om de oren

  •   701 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ZALTBOMMEL • Voor de derde opeenvolgende wedstrijd kreeg Nivo Sparta vijf tegentreffers te verwerken. Dit keer was GRC 14 de opponent.

Nivo Sparta hield zich in de eerste helft overigens prima staande, vond trainer Theo de Boon: "Ik vond dat wij de beter ploeg waren. Wij maakten het spel en zij gingen er op de counter vandoor. De kansenverhouding bij rust was 1-3, maar we stonden wel met 1-0 achter. Die goal viel trouwens wel na een duidelijke overtreding op Roan van der Zalm."

Mentaal niet sterk genoeg
Na vier minuten in de tweede helft kwam GRC 14 op 2-0. Dat was de nekslag, zag De Boon: "Het hele elftal viel na die goal uit elkaar, we opereerden niet meer als een team. We zijn mentaal niet sterk genoeg gebleken om tegenslagen op te vangen. Tegen Montfoort (eerste competitieduel, red.) kwamen we voor en speelden we een degelijke pot. Nu komen we achter en dan is het los zand. Daar speel je GRC mee in de kaart. We hebben het voetbalniveau voor de eerste klasse, maar aan het mentale moeten we nog gaan werken."

Door de derde opeenvolgende nederlaag is Nivo Sparta afgezakt naar de één na laatste plaats in de eerste klasse C. Desalniettemin ziet De Boon nog genoeg perspectief: "We missen teveel mensen die ons beter moeten laten presteren. De komende weken gaan daar als het goed is weer een paar van aansluiten. Dan moet het goedkomen."

Volgende week neemt Nivo Sparta het in eigen huis op tegen Papendrecht, de ploeg waar de Zaltbommelaren vorig seizoen nog mee in een hevige kampioensstrijd verwikkeld waren.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube