Logo regio-voetbal.nl
• Schelluinen - Hardinxveld (0-2).
• Schelluinen - Hardinxveld (0-2). (Foto: Rick den Besten)

Hardinxveld overtuigt met knappe zege op Schelluinen

  •   628 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

SCHELLUINEN • Hardinxveld heeft voor de competitie een overtuigende zege geboekt in de uitwedstrijd bij Schelluinen. Met vier punten uit de eerste vier competitiewedstrijden ging Hardinxveld op bezoek bij het tot dusver ongeslagen Schelluinen. De ploeg van trainer Richard den Ouden was de bovenliggende partij in deze derby en dat leverde de Sluiswegbewoners een verdiende 0-2 overwinning op.

Hardinxveld, dat opnieuw door een aantal blessures aantrad in een gewijzigde formatie, had maar weinig tijd nodig om het initiatief te nemen in Schelluinen. Toch kwam het eerste gevaar van Schelluinen toen Robin Peursem de verdediging uitkapte en de bal net naast het doel schoof.

Toen daarna Lex de Gier namens Hardinxveld op het punt stond om door te breken naar het Schelluinse doel werd hij ten koste van een gele kaart neergehaald door Erik Kerkhoven, die zichzelf daarbij blesseerde. Na een volgende solo schoot Danny van den Bout te gehaast over het Schelluinse doel. Ook uit een handvol vrije trappen rond de zestien meter lukte het niet om de score te openen en bleef het ondanks het veldoverwicht van Hardinxveld bij 0-0 tot de pauze.

Goed georganiseerd
Ook in het tweede deel dicteerde Hardinxveld de wedstrijd en voor zover Schelluinen het probeerde stuitte het op de goed georganiseerde Hardinxveld verdediging onder leiding van Aron van Andel. Met Jos Laurs als invaller voor de geblesseerde Aron Eijkelboom schoof Danny van den Bout van de backplaats op naar voren.

Na een uur spelen nam Hardinxveld de leiding uit een corner van Robin de Kok die Richard Zwakhals klem in de kruising kopte.

Na de 0-1 bracht Schelluinen met twee wissels nieuwe aanvallers binnen de lijnen. Hardinxveld kreeg meer ruimte en strafte dat snel af toen Lex de Gier in de diepte werd gestuurd. Zijn voorzet was op maat voor het doel, waar de meegekomen Johan Woltman de 0-2 binnen kon tikken.

Weinig veerkracht
Met nog een kwart wedstrijd te gaan toonde Schelluinen weinig veerkracht en kreeg Hardinxveld voldoende kansen om de score verder op te voeren. Vrij voor het doel verzuimde Danny van den Bout een voorzet te raken en liep Robin de Kok zich vast op Schelluinen doelman Robin Zonneveld Piek. Een schot dat in de zestien de arm van een Schelluinen verdediger beroerde werd weggewuifd door scheidrechter van der Wiel.

Van een slotoffensief door de thuisclub kwam het ook niet en zo had Hardinxveld doelman Marc Koning tegen de verwachting in een rustige middag.

Hardinxveld klimt met deze overwinning op naar de middenmoot met zeven punten uit vijf duels en met de uitvoering deze middag groeit het vertrouwen. Komende zaterdag 26 oktober staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen Ameide op het programma, dat met negen punten de vijfde plaats van de ranglijst bezet. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

(verslag: vv Hardinxveld)

 

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup