Nivo Sparta houdt punt over aan ‘typische eersteklassewedstrijd’ | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Nivo Sparta houdt punt over aan ‘typische eersteklassewedstrijd’

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ZALTBOMMEL – Voor Nivo Sparta lijkt het tij te zijn gekeerd. Na een moeizame competitiestart werd zaterdag de overwinning van vorige week gevolgd door een doelpuntloos gelijkspel.


Dat gebeurde op bezoek bij Heerjansdam. In die wedstrijd had Nivo Sparta de openingsfase in handen, zonder veel grote kansen te creëren. Op het half uur kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg, maar tot doelpunten kwam het niet. Uiteindelijk was Heerjansdam in de tweede helft nog het dichtst bij de openingstreffer, ware het niet dat Julian van Houselt redding bracht op de doellijn.

Zodoende mocht de ploeg van trainer Theo de Boon een punt meenemen naar Zaltbommel. Met dat resultaat kon de trainer prima leven: "We mogen dit punt koesteren. Het was een typische eersteklassewedstrijd; er werden weinig kansen weggegeven en het voetbal was van twee kanten zakelijk en volwassen. Daarin zijn wij gegroeid, want een paar weken geleden hadden we deze wedstrijd zeker verloren. Op dit resultaat moeten we verder gaan voortborduren."

Steunpilaar
Ander positief nieuws voor de Zaltbommelaren, was de terugkeer van sterkhouders Rob Goesten en Erik van Beekveld. Zij maakten beide een goede indruk op De Boon: "Rob is nu al een steunpilaar. Hij keepte vandaag echt uitstekend. Met Erik erbij heb je een rustpunt op het middenveld. We hebben meer controle wanneer Erik erbij is. Al moet ik zeggen dat Dennis van Meurs en Maikel van Opijnen vandaag ook een grandioze pot hebben gespeeld. Dat mag gerust worden vernoemd."

Doorpakken
Na het vrije weekend van volgende week, staat Nivo Sparta op 23 november weer een uitwedstrijd te wachten. Dan gaat de ploeg van De Boon namelijk op bezoek bij SVL in Langbroek. Volgens De Boon moet dat de start van een sterke serie voor de winterstop gaan worden: "Met de wedstrijden tegen SVL, WNC, Terneuzense Boys en LRC op het programma, moeten we een puntje of negen bij elkaar kunnen voetballen. Dan hebben we een heel lastige eerste seizoenshelft mooi afgesloten en kunnen we na de winterstop gaan doorpakken, richting de middenmoot. Maar laten we nu vooral zorgen dat we drie of vier ploegen onder ons gaan houden. Dat is nu de doelstelling."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup