Toch nog mooie zaterdag voor Altena met magere 1-0 tegen Arkel | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: JAN NOORLANDT

Toch nog mooie zaterdag voor Altena met magere 1-0 tegen Arkel

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

NIEUWENDIJK • De verwachtingen waren hooggespannen bij Altena na de fraaie 0-4 een week eerder bij Woudrichem. De Nieuwendijkers blonken echter uit in slordigheid tegen Arkel. Het bleef bij een magere 1-0.


Met de magere 1-0 winst tegen Arkel werd het toch nog een mooie zaterdag voor Altena. De meeste concurrenten in de top van de ranglijst verspeelden punten en dus rukte Altena verder op richting de top van de tweede klasse. Makkelijk was het niet gegaan. De Nieuwendijkers waren uitermate slordig in de afwerking en moesten nog blij zijn, dat twintig minuten voor tijd Alexander Mcdermott wel een keer overtuigend het hoofd tegen een hoekschop zette en de 1-0 binnen kopte.

Altena kon daarmee nog een opgeluchte trek op het gezicht toveren. "Het was niet best. We waren heel slordig", moest Julian Geelhoedt bekennen. "We hebben de meeste kansen gehad, maar we hebben het onszelf zo moeilijk gemaakt. Aan de andere kant hebben we met 1-0 gewonnen. Dat is dan weer supergoed."

Uit de schulp
Altena startte in hoogste versnelling tegen Arkel. Een schot van Kenneth Hoeke kon de sluitpost Jari van Baalen nog naast werken. Een kopbal van Julian Geelhoedt viel ook naast het Arkelse doel.

Rond het kwartier kroop Arkel even uit de schulp. IJsbrand van Eldik werd weg gestuurd, maar strandde op keeper Rob de Groot. Even later drukte Remie Schuurman af, maar ook nu bracht keeper De Groot redding. Bij Altena bleef het slordig. Een vrije trap van Edwin Pluister scheerde over de lat en ook Nick Linnenbank zocht het Arkelse doel te hoog. Aan de andere kant raakte keeper De Groot niet in de war van een schot van Corné van Horik.

Tot de rust hobbelen beide ploegen een beetje door.

Erbarmelijk
In de rust probeerde trainer Johan van der Werff zijn ploeg tot meer scherpte te bewegen. "Het was van onze kant een erbarmelijke eerste helft. Ik was echt ontevreden. Daar heb ik wat van gezegd en ik heb Brian de Graaf er bij gezet voor Ali Mohamed en de tweede helft waren we heer en meester."

Weer vertrok Altena in de hoogste versnelling en drukte Arkel terug. De afronding bleef het probleem. Zo kon Edwin Pluister zich voor de kop slaan. Oog in oog met de keeper van Arkel wist Pluister na een hoekschop de bal nog niet in het Arkelse doel te werken. Nadat ook Nick Linnenbank en Johnny Schouten weer faalden, leek het op een 0-0 uit te draaien. Tot Alexander Mcdermott twintig minuten voor tijd eindelijk scherpte toonde en de 1-0 binnen knikte.

Daarmee was de druk van de ketel. Arkel probeerde de bakens nog te verzetten, maar miste de slagkracht. Aan de andere kant liet Altena na om de vallende ruimte te benutten. Zo liet Johnny Schouten na om drie kansen te benutten om de uitslag nog enig cachet te geven. Het bleef bij de magere 1-0.

Slapen
Met de winst kon trainer Johan van der Werff nog spreken van een mooie zaterdag. "We maakten het tot het laatst spannend, maar als je eerlijk bent, heeft Arkel geen grote kans gehad en wij kregen legio kansen. Maar goed, we houden weer de nul voor de derde keer op rij en we scoren weer. Bovendien hebben een aantal bovenste ploegen verloren. Dus een mooie zaterdag."

Trainer Leon Elands van Arkel moest zich schikken in het verlies. "Dit is zonde. Je hebt twee ploegen gezien, die probeerden om kansen te creëren. Altena wat meer dan wij. Uiteindelijk komt er een standaardsituatie en staan we te slapen en het is 1-0. Je probeert het nog te repareren door één op één te gaan spelen en met een lucky bal nog te gaan scoren. Dat is helaas niet gelukt."

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup