Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Hekkensluiter Well geeft eerste overwinning in slotfase uit handen

Wedstrijdverslagen 607 keer gelezen

WELL – Lang was Well zaterdag tegen middenmoter ASH dicht bij de eerste overwinning van het seizoen. In de slotfase ging het daarentegen toch weer mis en gaf het met 1-3 de zege uit handen.

Well was zaterdag via een doelpunt van Sven Schriever al na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong gekomen. Enkele minuten later kreeg de zoon van voormalig Well-speler Arian Schriever wederom een uitgelezen scoringskans, maar daar stak de ASH-doelman een stokje voor. De voorsprong bleef tot de rust gehandhaafd. Daarentegen had Well-trainer André van Vugt wel al twee van zijn wissels moeten gebruiken om de geblesseerde Jos van Helvoirt en Barend Blom naar de kant te halen.

Ook in de tweede helft was Well lang op weg naar de eerste zege van het seizoen, maar een kleine twintig minuten voor tijd kwam ASH alsnog op gelijke hoogte. René van de Werken veroorzaakte met een ongelukkige actie een strafschop en dat buitenkansje werd door de ploeg uit Hellouw verzilverd, door Luuk Westerlaken te passeren. Met nog vier minuten op de klok moest Jan Lindhout met kramp het veld ruimen, nadat Van Vugt al zijn drie wissels al had gebruikt. De bezoekers profiteerden vervolgens optimaal van de man-meer-situatie, door de 1-2 en de 1-3 binnen te schieten. Twee discutabele doelpunten, vond Van Vugt, die zich zo diplomatiek mogelijk uitdrukt: "De 1-2 valt uit een vrije trap die geen vrije trap was en de 1-3 valt ook na een foutieve beslissing van de scheidsrechter. Tenminste, ik vond het obstructie, hij niet. Je verliest natuurlijk nooit van de scheidsrechter - we hadden zelf ook gewoon onze kansen moeten afmaken - maar dit is wel zonde. We zitten mijns inziens dicht bij een goed resultaat, alleen zit het niet mee. En zijn we het zelf niet, dan is het wel een ander die roet in het eten gooit."

Volgende week heeft Well de laatste mogelijkheid om voor de winterstop toch nog de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur te slepen. Dat zal moeten gebeuren tegen Unitas, dat ook niet bepaald een hoogvlieger is, maar wel zeven punten voorsprong heeft op Well.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app