SC Everstein voert bij Focus'07 Houdini-act op | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

SC Everstein voert bij Focus'07 Houdini-act op

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

CULEMBORG – Na een 3-0 achterstand bij rust is SC Everstein er op het nippertje in geslaagd het laag geklasseerde Focus'07 te verslaan: 3-4.


"Voor de pauze was het verschrikkelijk wat we hebben laten zien. Het was écht een wanprestatie", vond coach Remko Versteeg. Dat klopte ook wel, want waar de thuisclub de bereidheid toonde om te knokken voor de punten was de werklust bij de gasten ver te zoeken. Het was niet meer dan logisch dat dat gepaard ging met voetballende fouten.

Na twintig minuten kwam de thuisclub op voorsprong (1-0), maar dat zorgde bij SC Everstein niet voor een schokeffect. Na een afgeslagen Culemborgse hoekschop werd geen druk op de al gezet en met een pegel in de bovenhoek tekende een verdediger voor 2-0. Toen het pal voor rust 3-0 werd leek het gedaan met de roodwitten, die niets brachten en niets creëerden.

Om meer druk naar voren te zetten kwamen wisselspelers Erik en Wessel Bergshoeff na de thee binnen de lijnen. Niet alleen daardoor werd het spelbeeld compleet anders. De bezoekers kregen de geest, kozen voor de aanval en maakten in alle opzichten de dienst uit.

Strafschop
Na een kwartier werd Robbie de Roos door de doelman van Focus'07 onderuit gehaald, maar Björn Stathi knalde de toegekende strafschop op de paal. De pingel moest echter over worden genomen nu miste Stathi niet: 3-1. Een kwartier later kreeg SC Everstein aansluiting toen Simon van Zante een voorzet van Sven de Blok goed inkopte: 3-2.

De gasten bleven aandringen en na zwak uitverdedigen van Focus'07 schoot Stathi de bezoekers vijf minuten voor tijd langszij: 3-3. Diep in blessuretijd scoorde Victor Snoek de winnende treffer met een schuiver uit de tweede lijn: 3-4.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup