Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

FZO veel effectiever dan SC Everstein

25 jan 2020, 19:41 Wedstrijdverslagen 391 keer gelezen

ZEIST • Gezien de kansen had SC Everstein met 5-8 moeten winnen en de 3-0 nederlaag tegen FZO gaf een vertekend beeld.

De roodwitten creëerden in het eerste uur meer opgelegde kansen dan lange tijd het geval is geweest. Robbie de Roos, Simon van Zante en Jort Binneveld misten vrij voor de keeper, terwijl de nodige ballen van de lijn werden getrapt. Door een communicatiefout in de laatste linie van de gasten nam FZO na een half uurtje de leiding: 1-0.

Overtreding
In de tweede helft kreeg SC Everstein aanvankelijk voldoende mogelijkheden om minimaal langszij te komen, maar de bal wilde er niet in. Na een overtreding van Victor Snoek mocht FZO na een kwartier aanleggen vanaf de stip. Doelman Ricardo de Keijzer stopte de eerste inzet, maar was kansloos in de rebound: 2-0.

Het spel van de gasten werd gehaast en de opportunistische lange bal hielp ook niet echt mee. In de slotfase sloegen de Zeistenaren opnieuw toe, nu vanuit de omschakeling: 3-0.

Geen excuus
"Door blessures misten we een handvol spelers, maar dat is voor mij geen excuus voor deze nederlaag. Ik ben heel tevreden over ons spel, maar we hebben nagelaten ons daarvoor te belonen", meende coach Remko Versteeg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 42 minuten geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 18 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing 23 uur geleden
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13