• SVW - Lekkerkerk (2-0).
• SVW - Lekkerkerk (2-0). Foto: Ronald Tukker

Late treffers helpen koploper SVW langs Lekkerkerk

25 jan 2020, 19:45 Wedstrijdverslagen 452 keer gelezen

GORINCHEM • Koploper SVW had flink wat moeite met laagvlieger Lekkerkerk. De ploeg uit Lekkerkerk verdedigde met man en macht en hield dat lang vol. Toch bleek het geduldig spelende SVW de ploeg met de langste adem. Via de gerenommeerde 'doelpuntenkanonnen' Gino Dix en Mounir el Ouazizi sloeg de thuisclub tweemaal toe in de slotfase van de wedstrijd. Het was voldoende voor de 2-0 zege.

Het eerste kleine half uur verliep moeizaam en stroperig. Een zoekend SVW kon maar geen gaten schieten in de hechte Lekkerkerkse defensie, die zodoende relatief eenvoudig overeind kon blijven op Molenburg. In de 27e minuut was SVW wel dichtbij een doelpunt, toen een Gorinchemse inzet uit de doelmond werd gekopt door een Lekkerkerkse verdediger. In de 40e minuut knalde Michel Vinken de bal op doelman Robin Schiedon. De laatste kans in de eerste helft was voor Hicham Farhou, die op rechts doorbrak en zijn schot door Schiedon met de benen gestopt zag worden.

Lekkerkerk voetbalde in deze fase af en toe aardig mee en zocht sporadisch het doel van SVW op. Zonder succes.

Aanvallende wissel
In de tweede helft draaide de thuisclub de duimschroeven wat steviger aan en ging nadrukkelijker op jacht naar de openingstreffer. Na een kleine uur voerder trainer Tutu Ndona een aanvallende wissel door, met het inbrengen van goalgetter Gino Dix. Het leverde succes op in de 78e minuut. Een prima pass van Michel Vinken werd door Dix op waarde geschat. In een oogwenk nam Dix de bal vol op de slof en zag zijn inzet in de verre hoek binnen ploffen achter de verbouwereerde Schiedon, 1-0.

In de 87e minuut leek de 1-1 te vallen. Na slordig balverlies bij SVW had Bart Sterrenburg de bal voor het inkoppen, maar de kopbal vloog net over de kruising heen. Een minuut later lag de bal aan de overzijde al in het netje. Dix stuurde El Ouazizi weg. Deze omspeelde de doelman en tikte de bal in het lege doel, 2-0.

SVW blijft dankzij deze late zege koploper en zal volgende week in Ottoland aantreden. De aftrap bij VVAC - SVW staat gepland om 15.00 uur.

SVW - Lekkerkerk 2-0 (0-0)
78. Gino Dix 1-0
88. Mounir el Ouazizi 2-0

(verslag en foto's: Ronald Tukker, SVW)

• SVW - Lekkerkerk (2-0).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app