Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Punt voor Kerkwijk in wedstrijd ‘die geen winnaar verdiende’

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERKWIJK – Kerkwijk hield zaterdag een punt over aan de eerste wedstrijd van 2020. Dat was een van de enige positieve zaken die na afloop van het met 1-1 gelijkgespeelde thuisduel met Leerdam Sport'55 te melden waren, vond trainer Nabil Bouchlal.


"Al met al was het een slechte wedstrijd. Van beide kanten, om eerlijk te zijn. De eerste tien minuten begonnen we vrij aardig, toen zag het er nog redelijk uit. Daarna werden we heel slordig. Daardoor kwam Leerdam Sport beter in de wedstrijd en maakten ze ook de 0-1. Van onze kant was het heel matig, in die fase hadden we zelfs de 0-2 tegen kunnen krijgen. Na rust heb ik wat omgezet en in de tweede helft zag ik een iets dwingender Kerkwijk."

Gelijkmaker
Dat leidde rond het uur tot de gelijkmaker, die op naam kwam van de jonge spits Michel van den Hanenberg. Daarna had Kerkwijk nog een half uur de tijd om de drie punten veilig te stellen, maar dat gebeurde niet. Terecht, vond Bouchlal: "Als ik kijk naar de arbeid en de instelling was het prima in orde, maar puur voetbaltechnisch was het heel matig. Ik kan me voorstellen dat de toeschouwers die in de kou langs de lijn stonden te kijken, het er niet warm van hebben gekregen. We hebben wel kansen gehad op de overwinning, maar dit was echt een wedstrijd die geen winnaar verdiende."

Zware kluif
Na het duel met Leerdam Sport'55 zijn alle clubs één keer aan bod gekomen. Volgende week wacht Kerkwijk de ontmoeting met Unitas, waar in de seizoensopener nog met 1-0 van werd gewonnen. De ploeg uit Gorinchem heeft slechts één punt voorsprong op Kerkwijk, desalniettemin is Bouchlal op zijn hoede: "Unitas staat in mijn ogen te laag. Daar heeft alles tegen gezeten, maar die komen nog wel terug, daar hebben ze teveel individuele kwaliteit voor. Het belooft een zware kluif te worden, aangezien wij ook Bart (de Waal, red.) moeten missen. Hij heeft dezelfde blessure als in het begin van het seizoen (een overbelasting van de aanhechting van zijn knie, red.) en het is nog maar afwachten hoe lang dat gaat duren. Dat is een flinke aderlating, dat hebben we tegen Leerdam Sport al wel gemerkt."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup