Logo regio-voetbal.nl
• SV Lopik - Lekkerkerk (2-0).
• SV Lopik - Lekkerkerk (2-0). (Foto: John Wijntjes)

SV Lopik is fysiek sterk Lekkerkerk de baas

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

LOPIK • SV Lopik boekte zaterdag een verdiende zege 2-0 op het nooit opgevende Lekkerkerk, dat vlak voor tijd bij een 1-0 achterstand een dot van een kans op de gelijkmaker liet liggen. Jordy Keja diende in de slotseconde de knock out toe.


Een beter begin kon de thuisclub zich niet wensen. Uit de eerste de beste aanval verschalkte Melvin Lamens de Lekkerkerkse sluitpost Robin Schiedon met een effectvol, geplaatst schot in de uiterste hoek. Het tactische plan van Lekkerkerk-trainer Mark van der Zee kon meteen de prullenbak in.

,,Ik wilde dat mijn elftal de linies kort op elkaar liet spelen en de behendige Lopikse aanvallers geen ruimte gaven," aldus een teleurgestelde Van der Zee. ,,Plan B was om er vol op te gaan en de Lopikenaren stevig aan te pakken, omdat we weten dat ze daar een hekel aan hebben. Het werd zodoende een wedstrijd van uitdelen en incasseren. Lopik speelde overigens slim door telkens een mannetje door te schuiven, waardoor wij op het middenveld rommelig speelden."

Niet te spreken
De thuisclub was niet te spreken over de harde aanpak van de gasten. Lichtgewicht Melvin Lamens werd in balbezit regelmatig naar de grond gewerkt zonder dat arbiter Marin de Zwarte uit Vlissingen daar tegen optrad. De Lekkerkerkers konden zodoende in elk duel op het randje voor de bal gaan. Protesten van op de grond gesmakte Lopikenaren vonden geen gehoor bij de leidsman.

De technisch vaardigere spelers van de thuisclub maakten zelf onnodige en domme overtredingen, die wel een gele prent waard bleken. Het Lopikse publiek vond het maar niets en liet dat verbaal blijken. Toch ontaardde het duel niet in een schoppartij. SV Lopik bouwde rustig op via Jacco Borst, die vaak middenvelder Reda Reddam opzocht, die op zijn beurt op een eindpass loerde. De Lekkerkerkse defensie met een uitstekende spelende Pim Molenaar, die voor de balans zorgde, kwam echter niet in problemen.

Na een half uur spelen ontworstelde de gastheer zich aan de druk van Lopik, dat veel balverlies leed. Via vleugelspeler Bart Sterrenburg, die vele sportieve duels uitvocht met back Rémon Vroege, kreeg Lekkerkerk wat meer grip op de wedstrijd. Tot echte scoringskansen kwam het echter niet.

Zuigen
In het begin van de tweede helft liet de Lekkerkerker Martijn de Jong een goede kans op de gelijkmaker liggen. Beide trainers zetten verse krachten in, maar tot verbetering van het spel leidde dit niet.

Keeperstrainer Patrick Botermans, die de zieke coach Bertus van Schaik verving, had daar wel een verklaring voor. ,,Het is lastig om te spelen tegen een ploeg die constant 'zuigt'. In de tweede helft konden we er beter mee omgaan. Ik vond het schandalig dat een kopgoal van de inlopende Jonathan Werrie, die voor zijn man dook, op advies van hun grens wegens buitenspel werd afgekeurd. Gelukkig zorgde Jordy Keja kort daarna voor het beslissende doelpunt."

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup