Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Roda Boys wint ‘klein beetje geflatteerd’ bij voormalig titelconcurrent

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AALST – Of het spreekwoordelijke lek daadwerkelijk boven is, kan Roda Boys-trainer Jorco de Kok nog niet zeggen, maar dat de 0-4 overwinning bij Pelikaan een passend vervolg is op de derbyzege tegen Wilhelmina'26 is wel duidelijk.


De ruime cijfers doen vermoeden dat Roda Boys in Zwijndrecht heer en meester was, maar dat was volgens De Kok niet het geval: "0-4 is wel een klein beetje geflatteerd. Ik vond Pelikaan helemaal niet onaardig spelen, maar wel wat naïef. Wij waren juist heel effectief in de omschakeling en maakten hele goede doelpunten."

Die goals kwamen op naam van Sjors Maas (2x), Nils Loef en Sven van Driel. Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden is er na lange tijd weer ruimte voor positivisme in Aalst. Toch wil De Kok nog niet op de zaken vooruit lopen: "Ik zie patronen terugkomen die ik graag wil zien. Er is echt wel iets aan het groeien - we kunnen ook goed voetballen - maar het lijntje tussen verliezen en succes is maar dun. Onder de vorige trainer zijn er ook weleens twee wedstrijden achter elkaar gewonnen. Het is nu zaak om door te pakken."

Daarmee kan Roda Boys zaterdag verder gaan, wanneer het naaste concurrent Heukelum op bezoek krijgt. Die ploeg heeft maar twee punten minder dan de manschappen van De Kok en hijgt Roda Boys in de nek.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup