Logo regio-voetbal.nl


Koploper GDC pakt in de slotfase nog de volle buit in derby bij NOAD’32

  •   744 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

WIJK EN AALBURG • De derby tussen NOAD'32 en koploper GDC kwam pas in de slotfase tot ontbranding. De meegekomen Jelle Bouman drukte in de kluts de 0-1 binnen en Joost van Rooijen gaf de stugge derby nog enig cachet met de 0-2.

Met de 0-2 winst was het dolle vreugde bij GDC. De koploper uit Eethen had niet alleen achtervolger NOAD'32 afgeschud, maar haalde ook de tweede periode binnen. Begrijpelijk stond de lach op het gezicht bij matchwinnaar Joost van Rooijen.

"Gelukkig maakte ik de 0-2. Toen was het over en uit", keek de GDC-er terug op een stugge derby, die niet tot ontbranding leek te komen. "Van beide kanten was het geen goede wedstrijd. Veel wind en een slecht veld. We hebben hard gevochten. Uiteindelijk ben ik blij, dat wij met een klutsgoal de 0-1 maakten. Daarna zijn we niet meer in gevaar geweest en uiteindelijk maakte Stefan Storchart nog een mooie actie en kon ik de 0-2 binnen schuiven. We staan er nu goed voor en kunnen nu wel gaan denken aan het kampioenschap. We hebben een goede stap gezet."

Ook trainer Edin Curic had pretoogjes. "Ik ben trots op de jongens. Met het hobbelige veld was het lastig, maar we hebben geprobeerd ons eigen spel te spelen en dat hebben ze uitstekend gedaan."

Meteen klaarwakker
Al in de eerste minuut leek GDC de derby open te breken met een kans voor Justin Youell, waar Mohamed Makhlouf nog half het been tussen stak en de bal op de bal duwde. NOAD'32 was daarmee meteen klaarwakker. Veel gebeurde er echter niet meer tot de rust. Julian Vos miste de richting en een poging van Jalal Boujamaa had ook weinig om het lijf. Het was ook lastig combineren op het hobbelige veld. Een binnenkopper van Sven Bleijenberg werd nog wel van de lijn gehaald door GDC-er Tom van Rijswijk.

Na de rust kwam de derby ook niet tot ontbranding. Er was nog wel een kans voor Julian Vos, maar hij kopte de vrije bal bij de tweede paal nog naast.

Pas in de slotfase schakelden beide ploegen een tandje bij. Tien minuten voor tijd brak Jelle Bouman de derby eindelijk nog open. Uit de kluts schoof de meegekomen verdediger de 0-1 in het Wijk en Aalburgse net.

NOAD'32 probeerde de bakens nog te verzetten, maar dat bleef vruchteloos. Op het scheiden van de markt gaf Joost van Rooijen de winst voor GDC nog wat cachet. Na een wervelende actie van invaller Stefan Storchart schoof Van Rooijen de 0-2 in het lege doel. Daarmee was de buit binnen voor de koploper uit Eethen.

Balen
Trainer Rob van Loon van NOAD'32 mocht even balen. "Ik vond ons niet minder dan de koploper. Dit was het geluk van de koploper. We hadden de wedstrijd ook kunnen winnen, als Julian Vos die kans had binnen gekopt na de rust. Natuurlijk had je moeten winnen. Dan waren we op drie punten gekomen van GDC. Aan de andere kant pakt GDC nu de tweede periodetitel en wordt kampioen. Dan tel je ONI niet mee en is de tweede plaats goed voor nacompetitie. Het is dus ondanks dit verlies nog niet klaar voor ons deze competitie. Als wij zo doorgaan, hoop ik met nacompetitie hier afscheid te nemen."

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup