Hardinxveld snel klaar met Schelluinen | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Hardinxveld - Schelluinen (4-0).
• Hardinxveld - Schelluinen (4-0). (Foto: Teus Stam - vv Hardinxveld)

Hardinxveld snel klaar met Schelluinen

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Hardinxveld besliste de thuiswedstrijd tegen Schelluinen al vroeg door in een uitstekende eerste helft met 4-0 de leiding te nemen. De ploeg van trainer Richard den Ouden gaf Schelluinen vanaf het begin geen schijn van kans en liep uit naar een afgetekende voorsprong. In het tweede deel probeerde Schelluinen nog wel iets terug te doen en was bij Hardinxveld de scherpte er wat af, en leverde dat aan beide kanten weinig resultaat op, waardoor de ruststand ook als eindstand de boeken in kon.


Met 11 ongeslagen wedstrijden op rij begon Hardinxveld vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Schelluinen, dat een week eerder opleefde met een winstpartij na een slechte periode. Vanaf het begin dicteerde Hardinxveld de wedstrijd en rolde de aanvallen naar het Schelluinse doel. Na een klein kwartier beloonde Hardinxveld zich door de ruimte achter de verdediging van de gasten te benutten. Na een steekbal lag Robin de Kok de bal breed op Aron Eijkelboom, die vrij voor het doel 1-0 binnen schoot.

Een minuut later was het weer raak toen de vaak opkomende Danny van den Bout de diepte zocht en Vincent van Lopik bediende om de 2-0 binnen te schuiven.

Hardinxveld hield de bal in de ploeg en met vlotte combinaties leverde dat nog meer mogelijkheden op. Bij een bal strak voorlangs het doel, die door iedereen werd gemist stond Johan Woltman achterop om de 3-0 in de verre hoek te prikken. Na ruim een half uur spelen zette ook verdediger Jesper Buist goed door en na een rebound via de paal werkte Vincent van Lopik alsnog de 4-0 binnen. Dat was tevens de ruststand voor Hardinxveld tegen het tot dan toe onzichtbare Schelluinen.

Rommelig
Met de comfortabele voorsprong van 4-0 was de echte scherpte er in de tweede helft wat af bij de WSB brigade. Schelluinen bood ook wat meer weerstand en kwam er meer evenwicht. Robin de Kok schoot van dichtbij over het doel van de bezoekers en aan de andere kant vond de vrijgespeelde Menno Dekker Hardinxvelddoelman Marc Koning op zijn weg. Ook Robin Peursem liet de kans liggen op een eretreffer voor Schelluinen, toen hij vrij voor het doel naast schoot.

Aan beide kanten werden alle wisselspelers ingezet en zorgde dat voor een wat rommelige slotfase. Hardinxveld deerde dat wat resultaat betreft een stuk minder dan Schelluinen.

Periode
Met de verdiende 4-0 overwinning verstevigde Hardinxveld opnieuw de derde plaats en kroop weer dichter naar de lijstaanvoerder Alblasserdam, die gelijkspeelde. Ook voor de tweede periodetitel gaat het tussen Alblasserdam en Hardinxveld met beide 22 punten uit 8 wedstrijden. De volgende en tevens laatste wedstrijd voor die periode is pikant genoeg het bezoek van Hardinxveld aan Alblasserdam op zaterdag 7 maart, waarbij de thuisclub wel het voordeel heeft van een beter doelsaldo en dus telt dan alleen maar de winst voor Hardinxveld.

(verslag: vv Hardinxveld)

 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup