Logo regio-voetbal.nl
• Kerkwijk - Well (1-0).
• Kerkwijk - Well (1-0). (Foto: Gijs van Tuijl )

Fantastische vrije trap schaars hoogtepunt in derby Kerkwijk-Well (1-0)

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERKWIJK • De zuidelijke Bommelerwaardderby tussen Kerkwijk en Well verdiende het predikaat derby niet. Het talrijk opgekomen publiek had passie en strijd verwacht, maar het werd slechts een slap aftreksel van een verwacht heroïsch gevecht. Kerkwijk won wel door een fantastisch binnengeschoten vrije trap, 1-0.


Well-trainer André van Vugt zag dat de scheidsrechter het duel zonder kaarten te trekken af kon. "Het hoeft van mij geen schoppartij te worden, maar dit past toch echt niet in een wedstrijd tussen twee rivaliserende buurdorpen."

Zijn collega Nabil Bouchlal had dit uiteraard ook vastgesteld, maar voor hem telde toch vooral de tweede winstpartij achtereen. "Ook ik heb mij vooral voor rust verbaasd over het gebrek aan strijdlust aan beide kanten. Ik dacht dat hier twee vriendenteams tegenover elkaar stonden, die elkaar hadden uitgenodigd voor een onbenullig potje voetbal. Zo slecht en totaal geen beleving."

Bouchlal schrok even wakker toen Aart de Jong namens Kerkwijk een vrije trap tegen de paal joeg. Na rust was er meer beleving en maakte de thuisclub het meest aanspraak op een overwinning. Het enige doelpunt was dan ook meteen het hoogtepunt van een middag vrijetijdsbesteding. Linkspoot Corné van Hemert krulde, met nog een kwartier te gaan, een vrije trap met veel gevoel langs de kansloze Well-doelman Nick van Hemert.

Van Vugt: "Ik had lang het gevoel dat het op een 0-0 wedstrijd zou uitdraaien. Het was jammer voor Van Hemert dat hij werd gepasseerd, want hij stond na anderhalf jaar, na een kruisbandoperatie, weer voor het eerst onder de lat. Iedereen had hem graag de nul gegund, maar die vrije trap zat wel erg stijf in de kruising."

Bouchlal vindt ondanks alles dat zijn ploeg stappen maakt. "De komende wedstrijd gaat tegen Herovina. Dan maar eens zien of wij de tweede positie in de stand om de tweede periodetitel kunnen waarmaken. Ook Van Vugt is positief. "Ik zie mijn groep elke week groeien. Benieuwd of wij zaterdag tegen Peursum die lijn kunnen voortzetten."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup