Logo regio-voetbal.nl
• SteDoCo - Ajax AM (4-1).
• SteDoCo - Ajax AM (4-1). (Foto: Rick den Besten )

SteDoCo heeft ‘makkie’ aan tam Ajax

  •   1879 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HOORNAAR • De amateurs van Ajax waren voor SteDoCo een heerlijke tegenstander om de competitie te openen. Met 4-1 kwamen de Amsterdammers er nog genadig van af. SteDoCo verzuimde in de eerste helft, maar ook in de openingsfase van deel twee, meer afstand te nemen. De komende wedstrijden tegen ACV en zeker DVS’33 zullen van een ander kaliber zijn.

“We hebben het zakelijk prima gedaan. Helaas hebben we niet alle kansjes benut, want we hadden de marge zeker moeten vergroten”, constateerde een wel tevreden SteDoCo-trainer Frans Adelaar. “Vergeet niet dat Ajax zich had aangepast. In de voorbereiding speelden ze 4-3-3, nu hielden ze vijf man achterin.”

Die tactiek kon na vier minuten al in de prullenbak. Wie anders dan Joran Schröder opende de score. Milad Itezar stuurde Benjamin van Wanrooij de diepte in. Diens feilloze pass werd door de aanvoerder prachtig in één keer op de slof genomen; 1-0. Ajax had vervolgens haar handen vol aan het goed combinerende SteDoCo. Met kunst- en vliegwerk bleef de 2-0 uit.

Uitstel van executie
Het bleek uitstel van executie. In minuut 25 was het namelijk opnieuw raak. Guytano dos Santos gaf het laatste tikje, na een aanval over diverse Hoornaarse schijven met de uitblinkende ballenafpakker Ibrahim Toure in de hoofdrol. De uiterst fitte nummer 15 was een lust voor het oog.

Veel meer dan een schot op de vuisten van de werkloze Mark Smith was er aan Amsterdamse kant niet te melden.

Schröder had de 3-0 op de schoen, maar schoot de bal van dichtbij over het vangnet. Niet veel later was het wel prijs. Na een puike counter bracht Vincent Verheul Marlon Pereira in stelling, die perfect was met zijn afronding en de niet eens geflatteerde 3-0 op het scorebord zette. 

Na een onoplettendheid in de Alblasserwaardse achterhoede liet Ricardo Fransberg, met een fraaie goal via de onderkant van de lat, op slag van rust de Amsterdammers zuinigjes juichen. 

Kabbelen
Na de thee hetzelfde spelbeeld. Een ongewijzigd SteDoCo nam weer het initiatief, maar liet opnieuw enkele dotten van kansen onbenut. Pereira en Schröder waren niet scherp in de afronding. Op het uur was Bryan Jongeneel dat wel. Met een rake kopbal uit een goede corner van Jesse Wielinga bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Want daarna was er weinig meer te beleven op het kunstgras aan de Groeneweg. SteDoCo vond het wel goed zo. En omdat Adelaar het niet echt nodig vond om, behoudens Charley Vincento tien minuten voor tijd, verse krachten in te brengen kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup