Afbeelding
Foto:Kontakt Mediapartners

Rhelico kan geen vuist maken in bekerderby tegen MVV’58 (0-3)

Wedstrijdverslagen 852 keer gelezen

RUMPT – Rhelico verloor ook zijn derde bekerwedstrijd. In Rumpt behaalde het één klasse hoger spelende MVV’58 een simpele 0-3 zege. Tussen twee goals van Robin Jager in scoorde ook Morris van den Brink uit een vrije trap.

Bij alle drie Meterense doelpunten ging Rhelico-keeper Gert Jan Dol zeker niet vrijuit. Beide clubs waren voor de districtsbeker overigens al uitgeschakeld en dat was aan het spel en de beleving in Rumpt wel te merken.

Teleurgesteld
Rhelico-trainer Adrie van Steijn was ondanks veel blessures bij zijn club teleurgesteld over de vertoning van zijn ploeg: “Het was een slechte wedstrijd in een laag tempo. Rhelico had te weinig stootkracht en kon geen vuist maken tegen een ook niet imponerende tegenstander. Alleen hard werken is niet voldoende. Helaas had onze keeper, die net als het hele team vorige week tegen TOP Oss zo goed was, ditmaal aan alle drie tegengoals schuld.”

MVV’58-trainer Robin Berendsen zag zijn equipe voor het eerst in deze poule voor de districtsbeker winnen: “Onze spelopbouw wordt stabieler, maar we hadden vandaag wel meer goals kunnen en moeten maken. Rhelico was wel erg zwak en MVV’58 is vanmiddag niet in gevaar geweest. In Everdingen zullen we tegen SC Everstein komende zaterdag voor de competitie anders en compacter gaan spelen.”

Vroege goal
Voor ruim honderd toeschouwers moest Rhelico-verdediger Max Joosten al in de eerste minuut vlak voor de eigen doellijn na een corner een erg vroege achterstand voor de thuisclub voorkomen. Na een foute uittrap van Rhelico-keeper Gert Jan Dol nam MVV’58 in de zevende minuut toch al de leiding, want de bal kwam bij Robin Jager en hij strafte de flater van de Rumptse keeper met een laag schot meteen af: 0-1.

Rhelico speelt dit seizoen voortaan zijn thuismatches op het vertrouwde eigen mooie kurkkunstgrasveld, maar kansen wisten de gastheren in de eerste helft niet te creëren. Rechtsback Bas van Zanten moest in de eigen doelmond zelfs na ruim een kwartier knap een tweede Meterens doelpunt verhinderen, toen Robin Jager met een boogbal keeper Dol passeerde. 

Via aanvoerder Morris van den Brink en spits Robin Jager kreeg MVV’58 nog meer kansen, doch één schot van Jager ging rakelings voorlangs en bij een doorbraak van Jager en een vrije trap van Morris van den Brink redde doelman Dol goed.

Tweede helft
Kort na de pauze kreeg Jan Bassa voor Rhelico zelfs een mogelijkheid op de gelijkmaker, doch Meterens keeper Rick van Ginkel greep attent in. Na een mislukte boogbal van Robin Jager en een moeizaam gekeerd schot van de handige Dominic Comerford kwam MVV’58 een kwartier na de thee toch op 0-2. Een vrije trap van Morris van den Brink verdween via de paal laag langs de kennelijk verraste doelman: 0-2.

Rhelico-spits Olof Schiltmans is nog niet scherp en kwam aan de overzijde tekort om een kansrijke voorzet in te koppen. Een nieuwe fout van Rhelico-keeper Dol kostte de thuisclub een kwartier voor tijd een 0-3 achterstand. Dol dook toen pardoes over een laag en zeker houdbaar afstandsschot van Robin Jager heen: 0-3. 

Tijdens de slotfase verzuimden invaller Lloyd Berende en Robin Jager de simpele Meterense winst wat meer reliëf te geven want zij mikten allebei naast het doel. De rustig leidende arbiter Arie van Honk uit Zuilichem had het zaterdag niet lastig en kon in de sportieve streekderby met één gele kaart volstaan.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden