Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Valse start Sliedrecht

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HUIZEN • De verwachtingen waren hooggespannen voor de nieuwe competitie. Zou de nieuwe indeling in de eerste klasse C inderdaad meer voetbal te zien geven en minder krachtvoetbal ? Na de eerste competitiewedstrijd in en tegen Huizen weten we het precies: zowel voetbal als kracht! Want tegenstander SV Huizen bleek met genoeg fysieke kracht en hoge handelingssnelheid in de slotfase te sterk voor Sliedrecht. Met een 3-1 nederlaag moest Sliedrecht huiswaarts keren.


In de eerste helft waren de beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Sliedrecht wist een paar kansjes te creëren, maar Huizen kon keeper Donatz geen enkele keer echt in de problemen brengen. Beide teams streden om elkaar de wil op te leggen, maar niemand kon echt een overwicht krijgen. 

Dat gebeurde wel toen kort voor rust Huizen bij een corner met veel spelers voor het Sliedrecht doel verscheen. De goed verwerkte corner werd direct via een lange pass van Bas van Stokkom naar voren gedirigeerd, waar Rodney Huijgen de bal prima aannam, zijn tegenstander zoek liep en rustig de keeper het nakijken gaf (0-1). Een hele belangrijke voorsprong zo kort voor rust die gezien de kansen ook verdiend was.

Pittige duels
In de tweede helft speelde Huizen nog opportunistischer. Veel druk naar voren en met ferme duels over en weer was er volop te zien voor de toeschouwers. Scheidsrechter Bjorn van Osch liet veel toe hetgeen bijdroeg aan een pittige pot voetbal. Soms moest hij wel eens optreden en uiteindelijk ook wat gele kaarten trekken.

Nog voor een uur was gespeeld, kwam een scherpe voorzet bij de razendsnelle Ritchie Zinga die voor de gelijkmaker zorgde (1-1). Huizen probeerde, gesteund door enthousiast publiek, het karwei direct af te maken. Gedurende een 20-tal minuten golfde het spel heen en weer en werden er pittige duels uitgevochten.

Langste eind
Uiteindelijk trokken de gastheren toch aan het langste eind. Tien minuten voor tijd toucheerde Theo Visser een hoge voorzet, waardoor Donatz op het verkeerde been stond (2-1). Sliedrecht gooide nog één keer alles in de strijd om nog langszij te komen, maar dat pakte verkeerd uit toen na een uitbraak opnieuw Ritchie Zinga 3-1 binnen kon schieten.

Strijdlust niet voldoende
Een zure nederlaag voor Sliedrecht, dat gerekend had op een betere competitiestart en een uitslag die wel iets te ruim is uitgevallen. Strijdlust daar ontbrak het niet aan, maar dat bleek niet voldoende.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup