Groot-Ammers werkt tegen Noad'32 0-2 achterstand weg

Nieuws 339 keer gelezen

GROOT-AMMERS - In tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijden speelde Groot-Ammers in het eerste duel om promotie een goede wedstrijd. 

In de eerste wedstrijd in de promotiecompetitie moest Groot-Ammers het opnemen tegen NOAD’32. Een ploeg die in de reguliere competitie als tweede was geëindigd. Terwijl de ploeg van trainer Ron Vlot maar nauwelijks aan nacompetitie om degradatie was ontsnapt. Het bleek in deze wedstrijd bepaald niet zichtbaar. Hoewel NOAD-trainer Frans van Helvoirt meende dat zijn mannen de bovenliggende partij vormden, was dat toch een beetje door een Wijk en Aalburgse bril bekeken. Sterker nog, over de hele wedstrijd gezien was Groot-Ammers de ploeg die wilde voetballen en moesten de bezoekers hun doelrijpe kansen, want die waren er zeker wel, creëren via snelle uitvallen.

Gespannen
“Vooral in het begin waren we veel te gespannen”, analyseerde Ron Vlot. “Dat was in de kleedkamer duidelijk merkbaar.” De trainer had zelfs een soort prijsuitreiking bedacht om de zinnen wat te verzetten. Het hielp niet, want in de eerste tien minuten ging NOAD furieus van start. Met na twee minuten al een mogelijkheid voor Kevin Bouman. Maar hij schoot tegen de paal. Een lage schuiver van Casper Nieuwenhuizen was na een kwartier feitelijk het eerste wapenfeit van de gastheren.

In de twintigste minuut gebeurde er van alles. De mee opgekomen Michael den Hartog kreeg ineens een dot van een kans op twee meter afstand van het doel. Hij was blijkbaar zelf verrast, want hij kreeg de bal niet over de doellijn. Bij het uitverdedigen werd Peter van Herk gehaakt. Het arbitrale trio zag het niet en dat had voor Ammers grote gevolgen. Alles wat geel was aarzelde. Maar de op rechts aangespeelde Kevin Bouman niet. Die ging er als een haas vandoor, zag vanuit zijn ooghoeken dat Martien van Ballegooijen goed mee opgekomen was en speelde hem mooi in de loop aan. De nummer elf rondde prima af. Diezelfde Bouman was er nog een keer alleen door. Maar hij wilde het met een lob te mooi doen.

Over gespannen uit de kleedkamer komen gesproken. Ook vlak na rust was Ammers bij een corner van Ruben Bouman even de kluts kwijt. Kornee Sterrenburg werd totaal over het hoofd gezien. Een fatale vergissing, want de routinier weet doorgaans wel de goede plek op te zoeken. Hij schoot van dichtbij binnen: 0-2.

Doordrukken
“Dan moet je doordrukken en de zaak afmaken”, meende Van Helvoirt terecht. Maar dat gebeurde niet. Net als de spelersbus eerder die middag, raakte ook de ploeg zelf een beetje de weg kwijt. Groot-Ammers bleef goed positiespel spelen en steeds vaker kwam er via de vleugels het nodige gevaar. Onder meer via Jeroen van Dam, die zag hoe zijn voorzet zowel Khalid Bendami als de jonge Pim Rijke bereikte. De 18-jarige Rijke kopte de bal binnen: 1-2.

Ammers rook kansen. En inderdaad, niet lang daarna viel de gelijkmaker. Een schitterende vrije trap van Bendami werd door Peter van Herk attent binnen geschoten: 2-2. Daarna werd er door beide trainers druk gewisseld. Maar aan de einduitslag deed dat niets meer af.

Klus klaren
“Toch zijn we zaterdag in Wijk en Aalburg zeker niet kansloos”, blikte Ron Vlot vol vertrouwen vooruit.              
Maar ook Frans van Helvoirt wekte de indruk deze week niet wakker te liggen van het tweede treffen. “Ik verwacht dat we John van Bergeijk in ieder geval weer op de bank hebben. Jammer alleen dat de gele kaart voor William van Driel gevolgen heeft. Maar goed, normaal gesproken moeten we de klus zaterdag gewoon klaren. Punt uit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden