• Lekkerkerk - Dilettant
• Lekkerkerk - Dilettant Foto: Wijntjes Fotografie

Lekkerkerk geeft droomstart extra glans met winst aantrekkelijke Nederlek-derby tegen Dilettant

Wedstrijdverslagen 749 keer gelezen

LEKKERKERK • Lekkerkerk en Dilettant maakten er zaterdagmiddag een boeiende derby van tegen een surrealistisch decor waarin de regen overvloedig viel en publiek afwezig was. De thuisclub won de ‘Nederlek-clash’ met 3-1.

Wedstrijden tussen Lekkerkerk en Dilettant zijn meestal snoeiharde gevechten waarin spelers elkaar geen millimeter ruimte gunnen en de fysieke confrontaties het pure voetbal naar de achtergrond verdringen. Niet echt leuk om naar te kijken dus. Zaterdag echter was alles anders! Met Lekkerkerk gedurende het eerste half uur in een glansrol en Dilettant als licht ondergeschikte opponent. 

De thuisploeg toonde zich beweeglijk, speelde technisch verzorgd én snel voetbal en beloonde zichzelf voor dat uitstekende voetbal met een vroege 1-0 van Pim Molenaar die vrij in mocht schieten nadat hij de bal ontving van de over de as van het veld mee opgerukte Jeffrey Altheer, die door niemand ook maar een strobreed in de weg werd gelegd tijdens zijn rush. 

Defensief geschutter van de Krimpenaren had in de 24e minuut ook de 2-0 tot gevolg: een intikkertje van Faybian Hertstein. Met Hertstein is meteen één van de smaakmakers van vv Lekkerkerk genoemd. De gedrongen linkerspits zou je ‘in burger’ als niet al te snel inschalen, maar eenmaal op het veld ontpopt hij zich als een kruising tussen Usain Bolt en Arjan Robben. Superrap dus. Bij Dilettant wisten ze vooral in de eerste helft geen raad met de aanvaller, zoals men ook moeite had met de routiniers Jeffrey Altheer en Sammuel de Almeida Cardoso en de overijverige aanvaller Bart Sterrenburg.

Kantelen
Na de 2-0 leek Dilettant even rijp voor de slacht, maar niets bleek minder waar. Nadat Remco Mulders zijn ploeg in de 32e minuut op 2-1 had gezet kantelde het duel volledig. Lekkerkerk werd onrustig en het in die fase prima voetballende Dilettant rook bloed. 

“We hadden de 2-2 op de schoen”, stelde trainer Djilmar Lawansuka doelend op de drie kansen die Jesper van den Adel, Marnix van den Adel en Jimmy Koning in de 42e minuut binnen een tijdsbestek van 10 (!) seconden verprutsten. 

Na de pauze wilde Dilettant zijn tegenstander andermaal bij de strot grijpen, maar men schoot zichzelf al vroeg in de eigen voet met om valverlies. De Almeida Cardoso schakelde razendsnel om en bediende Hertstein die een gekruld schot in de rechterbovenhoek liet ploffen achter de kansloze Krimpense doelman Raoul Mesken: 3-1. 

Droomstart
Daarmee was de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld. Dilettant probeerde met lange ballen voor onrust te zorgen, maar Lekkerkerk gaf geen krimp en behaalde zo zijn tweede driepunter in het nog prille seizoen.

“Zeven uit drie mag je gerust een droomstart noemen”, zo stelde Edward Knook tevreden vast. “Het eerste half uur speelden we sterk én dominant. Daarna kwamen we met de 3-1 goed uit een fase waarin Dilettant sterker was. Al met al is deze overwinning verdiend.” 

Zijn Krimpense collega Lawansuka was licht teleurgesteld. En dan met name over de tegengoals. “Die hadden alle drie met concentratiegebrek te maken”, vond hij. “In zijn totaliteit hebben we at ondermaats gepresteerd vandaag. Spanning? Zou heel goed kunnen. We kwamen te weinig aan het voetbal toe zoals we dat kunnen spelen. Lekkerkerk heeft daar goed van geprofiteerd.”

• Lekkerkerk - Dilettant
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app