Logo regio-voetbal.nl
Foto: Jan Noorlandt

Falend Altena krijgt deksel op de neus van strijdlustig De Zwerver

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

NIEUWENDIJK • Een inspiratieloos Altena ging zaterdag in een trieste ambiance zonder publiek verdiend onderuit tegen een veel strijdlustiger De Zwerver. De Kinderdijkers vertrokken met de volle buit: 1-2.


Trainer Johan van der Werff baalde als een stekker van het optreden van zijn ploeg. De Nieuwendijkers hadden de 1-2 nederlaag aan zichzelf te wijten, vond de trainer. De inspiratie was ver te zoeken bij Altena. 

“Het was slap. Het was een verschil van 300 procent met de energie die we er in legden tegen SVW”, vond de trainer van Altena. “Ik heb in de rust al gezegd: Als jullie dit doorzetten en geen inspiratie tonen uit het feit dat je zonder publiek moet spelen, dan loopt het fout af.” 

In de spiegel kijken
Van der Werff, die twee centrale verdedigers (Brian de Graaf en Alexander Mcdermott) miste, baalde ook, dat hij de invulling voor de wedstrijd tegen De Zwerver had overgelaten aan zijn spelers. “Dan gaan een hoop jongens even zeggen, omdat we twee centrale verdedigers missen, hoe ze het liefste willen spelen. Ik heb mijn oren daar naar laten hangen. Maar dat was eens maar nooit weer. Als je denkt, dat je het op kan lossen, moet je het ook laten zien. Dat hebben ze niet gedaan. Ze moeten maar eens goed in de spiegel kijken”, had de trainer van Altena er zwaar de pest.

“Uiteindelijk ben ik het, die het beslis en je mag het niet afschuiven, maar het was niet mijn eerste keus. Dus dit doe ik niet meer. Dit is een goede les.” 

Betere stemming
Bij collega trainer Yoeri van der Waal van De Zwerver was de stemming beter. “Dit is een hele goede overwinning. Dit is hoe we De Zwerver graag willen zien. De felheid en discipline zijn dingen, die we graag terug willen zien. De drie punten hebben we over de streep getrokken door heel hard te strijden en dat is waar De Zwerver voor moet staan. Dus dat is alleen maar mooi. We scoren twee keer. Dat hadden er wellicht meer kunnen zijn, maar met deze twee goals zijn we ook tevreden”, maakte de opgetogen trainer van De Zwerver daar geen punt van.

Trieste ambiance
“Het is goed dat er nog gevoetbald wordt, maar eigenlijk is het te triest voor woorden”, klonk het vooraf in de bestuurskamer bij Altena. De kale ambiance zonder publiek en met een dichte kantine leek zijn weerslag op de Nieuwendijkers te hebben. De stortbuien tijdens de wedstrijd maakten het nog triester.

Altena begon erg pover en ploeterde om in de wedstrijd te komen. Het was slordigheid troef, onmachtig en het venijn was ver te zoeken. De Zwerver had minder moeite met de omstandigheden en zat er meteen fel op. De 1-0 kort na het half uur van Altena kwam dan ook uit de lucht vallen. Een afvallende bal viel voor de voeten van Erwin Timmermans, die de score opende. 

Even later was De Zwerver al langszij. De inschuiver van Robert Kuijpers was nog te slap om keeper Rob de Groot het nakijken te geven. Even later na weer zwak verdedigen was het wel raak. Glenn Weijts schoot de 1-1 binnen. 

Onmachtig
Na de rust begon Altena wel wat overtuigender, maar bleef het aanvallend onmachtig. De eerste twee kansen waren voor de Kinderdijkers, waar Weijts verzaakte te profiteren van de aangeboden presentjes. Met name Guido Luiten had moeten scoren op de panklare voorzet van Kuijpers. Luiten kopte de vrije kopkans echter nog naast.

Bij Altena bleef het creëren van mogelijkheden een probleem. Dus greep trainer Johan van der Werff in met het inbrengen van Ali Mahamed. Een paar tellen later duwde De Zwerver echter de Nieuwendijkers kopje onder. Jermain Bebrout kreeg teveel ruimte en schoot de 1-2 binnen. 

Laatste redemiddel
Vervolgens liet Julian Geelhoedt nog enig venijn zien. Via keeper Bas Bijkerk en de paal verdween het schot nog naast het doel. Als laatste redmiddel bracht Van der Werff toch maar Johnny Schouten in, die er na vier maanden blessureleed voor het eerst weer bij was en pas twee keer had getraind.

Zowaar begon Altena aan een slotoffensief, maar het was te laat en een mogelijkheid voor Mahamed ging net naast. Daar bleef het bij. De Kinderdijkers lieten de winst niet meer glippen en verdedigden zich met hand en tand en Altena had de kous op de kop gekregen. 

Schutteren
“Ze stonden gewoon te schutteren bij alle twee de goals. Van tevoren weten ze het mooi te vertellen, maar dan moet je het wel laten zien. Als je dan zo staat te schutteren, dan word je daar op afgerekend. Dan verlies je geheel onnodig. We waren een jaar ongeslagen op eigen veld en dan ga je er tegen zo’n ploeg op”, somberde trainer Van der Werff. “Dit was misschien wel de minste wedstrijd in de tijd, dat ik hier trainer ben.”

Nico van Es,

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup