• Sleeuwijk - Altena (0-2).
• Sleeuwijk - Altena (0-2). Foto: Bart Stoutjesdijk

Patrick Zwart (Altena) met twee treffers de beul van Sleeuwijk

Wedstrijdverslagen 669 keer gelezen

SLEEUWIJK • Sleeuwijk en Altena stonden voor de 34-ste keer tegenover elkaar in de clubhistorie. Ook deze keer waren de Nieuwendijkers de Sleeuwijkers weer de baas. De beul was Patrick Zwart met twee treffers (0-2). 

Patrick Zwart was in zijn nopjes met beide treffers. “Ik heb geluk dat ik twee keer mocht scoren. Het ging eigenlijk wel lekker. Ik schoot ook nog een keer op de paal en de keeper van Sleeuwijk haalde de rebound er nog uit”, bleef Zwart, die toch wel de man van de wedstrijd was, er nuchter onder. 

Geen vuiltje aan de lucht
Trainer Johan van der Werff kon tevreden zijn met de seizoenstart. Daverend was het niet geweest, maar solide wel met de 0-2 winst op het tandenloze Sleeuwijk. “Er was eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor ons. Wij probeerden er voetballend doorheen te komen. Ik denk dat die keeper van Sleeuwijk wel honderddertig keer de bal naar voren pompte. Voor ons was het alleen maar anticiperen. Eigenlijk moeten wij hier met 4-0 of 5-0 winnen. Dat moet wel de maatstaf worden, want ik denk dat wij nog wel ploegen tegen komen, die meer in hun mars hebben dan Sleeuwijk”, stelde de trainer van Altena.

“Het blijft altijd lastig met een derby om het ‘echie’. Je moet zorgen dat je wint en dat hebben we gedaan en ook de nul gehouden. Twee hele goede goals van Patrick Zwart en dat willen we graag zien bij Altena”, had Van der Werff dus niks te klagen. 

In alles wat sterker
Collega Antoine van Pelt moest even slikken met meteen een nederlaag na een uitstekende voorbereiding. “Met name de eerste helft hebben we onze kansen laten liggen, maar als je jezelf niet beloont, dan heb je een probleem. Altena was in alles ook wat sterker. Daar hoef ik me niet onderuit te praten”, moest de trainer van Sleeuwijk bekennen.

Geduldig
Sleeuwijk begon eigenlijk nog wel vurig aan de derby. Binnen de minuut schepte Andor van Andel een mogelijkheid al over de kruising. Lars Branderhorst had ook pech en schopte een bal van dichtbij nog naast het Nieuwendijkse doel. De derde pechvogel was Ruben Siland, die een kopbal van dichtbij naast zag gaan.

Altena voetbalde zich geduldig in de wedstrijd. Corné van Rosmalen en Julian Geelhoedt misten nog de precisie, maar kort na het half uur was het wel raak na een snelle overname. Geelhoedt trok de bal voor het doel, waar Patrick Zwart de 0-1 tegen het net mocht werken. Het maakte Sleeuwijk meteen vleugellam. 

Genadeklap
Na de rust duurde het slechts twaalf minuten voordat Patrick Zwart na weer een snelle overname de Sleeuwijkers de genadeklap gaf met de 0-2. Bijna perste Zwart er nog een valse hattrick uit. Eerst belandde zijn schot op de paal en vervolgens keerde keeper Corné Dekker magistraal de door Zwart afgevuurde rebound.

Met de derby was het wel klaar. Sleeuwijk kon geen vuist meer maken en droop verslagen af. 

Nico van Es

• Sleeuwijk - Altena (0-2).
• Sleeuwijk - Altena (2-2).
• Sleeuwijk - Altena (2-2).
• Sleeuwijk - Altena (2-2).
• Sleeuwijk - Altena (2-2).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app