• Haastrecht winnaar van het Jan Lingentoernooi.
• Haastrecht winnaar van het Jan Lingentoernooi. Foto: Wim Kroone

Haastrecht definitief in bezit van Jan Lingen Bokaal

Wedstrijdverslagen 612 keer gelezen

GOUDERAK • Haastrecht won zaterdag voor de vijfde keer op rij de Jan Lingen Bokaal door in de finale Moordrecht met 4-0 te verslaan. FC Perkouw, dat in de troostfinale met dezelfde cijfers van gastheer Gouderak won, eindigde als derde.

Haastrecht had zijn zinnen gezet op de Jan Lingen Bokaal. Toen de zaterdagvierdeklasser drie keer op rij zegevierde, dachten de Haastrechtenaren al de prijzenkast op sportpark Wilgenoord voor altijd te verrijken met een fikse beker. 

Jan Lingen, de naamgever van het toernooi, dacht daar anders over. ,,We hadden geen reglement of zo en wilden nog wat langer dan negen edities met de bokaal doen,” vertelt Lingen lachend. ,,Haastrecht heeft de bokaal nu echt verdiend. Daar is niks tegenin te brengen. We gaan op zoek naar een andere hoofdprijs, iets moderners.” 

Strafschoppen
Donderdagavond had Haastrecht al afgerekend met FC Perkouw (4-2), terwijl Moordrecht na het doelpuntloze duel tegen Gouderak de strafschoppen beter nam. In de eindstrijd waren de Moordrechtenaren kansloos tegen de favoriet. Mark Korevaar opende de score met een rake vrije trap, waarna Bjorn van Leeuwen en Joran Reichard de ruststand op 3-0 bepaalden. Romeo Rietveld bracht in de tweede helft de marge op vier. Haastrecht-aanvoerder Danny de Bruijn ontfermde zich over de bokaal, die nu definitief in Haastrechts bezit blijft.

Trots
In de jaren dertig was de eerste editie van dit toernooi, waaraan de clubs langs de IJssel meededen. Een IJsselschild met het plaatje van de winnaar erop, fungeerde jaren als wisselprijs. ,,In 1977 hebben we vanwege ons 50-jarig bestaan het IJsselschildtoernooi hervat,” vervolgt Jan Lingen. ,,Clubs als Dilettant en CKC en ook Haastrecht zegevierden meerdere malen. In 2010 kreeg het toernooi mijn naam en daar ben ik best trots op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Remon Steenbruggen mist na rode kaart de derby tegen buurman ASH 54 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Uitdagingen genoeg voor De Zwerver-trainer Bart van Muyen: 'Het komt echt wel goed' 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
MVV'58 groeit uit zijn voegen en werkt aan nieuwe accommodatie 3 okt., 07:15
Logo
Afbeelding
DCV-clubscheidsrechter Harvy de Bruijn: op naar de 1.000 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding
Hedel verliest in laatste minuut van Ophemert in doelpuntenfestijn: 4-5 1 okt., 18:58
Afbeelding
Marten Boverhof om gezondheidsredenen per direct geen trainer meer van GJS 1 okt., 07:54