• Haastrecht winnaar van het Jan Lingentoernooi.
• Haastrecht winnaar van het Jan Lingentoernooi. Foto: Wim Kroone

Haastrecht definitief in bezit van Jan Lingen Bokaal

29 aug, 07:54 Wedstrijdverslagen 211 keer gelezen

GOUDERAK • Haastrecht won zaterdag voor de vijfde keer op rij de Jan Lingen Bokaal door in de finale Moordrecht met 4-0 te verslaan. FC Perkouw, dat in de troostfinale met dezelfde cijfers van gastheer Gouderak won, eindigde als derde.

Haastrecht had zijn zinnen gezet op de Jan Lingen Bokaal. Toen de zaterdagvierdeklasser drie keer op rij zegevierde, dachten de Haastrechtenaren al de prijzenkast op sportpark Wilgenoord voor altijd te verrijken met een fikse beker. 

Jan Lingen, de naamgever van het toernooi, dacht daar anders over. ,,We hadden geen reglement of zo en wilden nog wat langer dan negen edities met de bokaal doen,” vertelt Lingen lachend. ,,Haastrecht heeft de bokaal nu echt verdiend. Daar is niks tegenin te brengen. We gaan op zoek naar een andere hoofdprijs, iets moderners.” 

Strafschoppen
Donderdagavond had Haastrecht al afgerekend met FC Perkouw (4-2), terwijl Moordrecht na het doelpuntloze duel tegen Gouderak de strafschoppen beter nam. In de eindstrijd waren de Moordrechtenaren kansloos tegen de favoriet. Mark Korevaar opende de score met een rake vrije trap, waarna Bjorn van Leeuwen en Joran Reichard de ruststand op 3-0 bepaalden. Romeo Rietveld bracht in de tweede helft de marge op vier. Haastrecht-aanvoerder Danny de Bruijn ontfermde zich over de bokaal, die nu definitief in Haastrechts bezit blijft.

Trots
In de jaren dertig was de eerste editie van dit toernooi, waaraan de clubs langs de IJssel meededen. Een IJsselschild met het plaatje van de winnaar erop, fungeerde jaren als wisselprijs. ,,In 1977 hebben we vanwege ons 50-jarig bestaan het IJsselschildtoernooi hervat,” vervolgt Jan Lingen. ,,Clubs als Dilettant en CKC en ook Haastrecht zegevierden meerdere malen. In 2010 kreeg het toernooi mijn naam en daar ben ik best trots op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 21 uur geleden
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23
Logo
Afbeelding
Co van Iersel gestopt als leider van Sleeuwijk: ‘Het gevoel er niet meer bij te zijn, zal moeten slijten’ 29 sep, 18:00