Logo regio-voetbal.nl
De Zwerver-Roda Boys
De Zwerver-Roda Boys (Foto: Richard van Hoek Fotografie)

De Zwerver knokt zich naar remise tegen Roda Boys

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KINDERDIJK • Jermain Berbrout werd bijkans gek van vreugde nadat hij De Zwerver in de 90e minuut naar de 2-2 eindstand had geschoten tegen Roda Boys. En mét hem zijn ploeggenoten en de thuissupporters op De Schans.

De euforie was volstrekt begrijpelijk. Want 89 minuten lang leek het er sterk op dat de karaktervolle thuisploeg het niet zou gaan redden puntenwinst over te gaan houden aan het treffen met de sterke ploeg van trainer Jan van Grinsven. Toen tot overmaat van ramp middenvelder Lucas Adelino halverwege de tweede helft met zijn tweede gele kaart op zak diende in te rukken en de gasten kort daarna zakelijk de 1-2 binnen knalden, had het er alle schijn van dat het gedaan was met de Kinderdijkse koopman. 

De realiteit was echter anders. De Zwerver rechtte de rug en ging met tien spelers manmoedig op zoek naar de gelijkmaker. De keihard werkende Jermain Berbrout -deze zomer overgekomen van Pelikaan- smaakte het genoegen om die treffer te scoren. Daarmee kreeg De Zwerver de beloning voor zijn sterke veerkracht en de puntendeling die het op basis daarvan verdiende.

De met verschillende nieuwkomers aantredende Kinderdijkers openden het duel sterk en hadden na 12 minuten zomaar op voorsprong kunnen komen. Redouan El Akchaoui raakte evenwel de paal in plaats van het net. 

De Zwerver blijft in leven
Na een goed kwartier nam het beweeglijke en goed combinerende Roda Boys het initiatief over. Dat leidde tot de 0-1 van Nils Loef in de 22e minuut. De tactisch vaardige linksbuiten nam de bal uit een afgeslagen corner op zijn pantoffel en passeerde zo de uitstekende De Zwerver-doelman Bas Bijkerk.

Deze treffer leidde een fase in waarin De Zwerver weinig tot niets te vertellen had tegen de door velen getipte promotiekandidaat uit de Bommelerwaard. Het was vooral aan Bijkerk te danken dat de thuisclub geen nieuwe schade opliep. 

“We hadden minstens één of twee keer kunnen scoren na onze 0-1”, vond Roda Boys-trainer Jan van Grinsven. “In dat geval was de wedstrijd al voor rust in het slot gegaan. Door niet te scoren hielden we De Zwerver in leven.”

Hoogtepunt
De voormalige prof van FC Den Bosch had het gelijk aan zijn zijde, maar daar had De Zwerver uiteraard geen boodschap aan. De ploeg van trainer Joery van der Waal kwam na de pauze als herboren de kleedkamer uit en drong Roda Boys terug. Dat leidde al in de 49e minuut tot een doelpunt van Redouan El Akchaoui, die zich in het vijandelijk strafschopgebied los wurmde van zijn directe tegenstander en keeper Jamil Kools kansloos liet met een geplaatst schot met de binnenkant van zijn rechtervoet.

De Zwerver mocht exact twaalf minuten van het succes genieten. Toen kwam Roda Boys op 1-2 door een rake uithaal van Armand Selmani. En wéér kwam De Zwerver terug. Met de late 2-2 van Berbrout als ultieme hoogtepunt.


Curieus genoeg kregen de Kinderdijkers diep in blessuretijd nóg enkele kansen om te scoren. Guido Luiten miste echter de scherpte om doeltreffend af te drukken. Vreemd was niet, want ook hij had rum negentig minuten alles gegeven tegen de sterke opponent.

Inzet
“Ik ben erg tevreden over de inzet van mijn team”, oordeelde De Zwerver-trainer Joery van der Waal over zijn elftal. “De gretigheid spatte er van af. In de voorbereiding draaide het al lekker en die lijn hebben we nu gedeeltelijk voortgezet. Of ik deze 2-2 ook een goede start vind? Nee, dan hadden we nóg meer moeten laten zien en de punten moeten pakken.”

Feit is dat De Zwerver dit seizoen een eerste elftal heeft dat de supporters moet aanspreken vanwege zijn vechtlust. Ook qua voetballend vermogen hoeven de Kinderdijkers zeker niet onder te doen voor de meeste poulegenoten in de tweede klasse F. Er is kortom voldoende kwaliteit aanwezig om te mogen uitgaan van een zorgeloos seizoen.

Optimisme
Ook Roda Boys mag met optimisme vooruit kijken. Het elftal van Jan van Grinsven beschikt over prima voetballers, veel fysieke kracht en een positieve drive. Ingredienten die zomaar eens zouden kunnen leiden een topklassering aan het einde van de rit.

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup