Logo regio-voetbal.nl
• Wilhelmina'26 - Roda Boys (2-2).
• Wilhelmina'26 - Roda Boys (2-2). (Foto: Gerald van Zanten)
foto-update

‘Slordig’ Roda Boys start competitie met gelijkspel

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AALST • Roda Boys heeft een sterke bekercampagne, waarin 9 punten uit drie duels werden gehaald, geen passend vervolg weten te geven. In het eerste competitieduel kwam de ploeg van trainer Frank Brands niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel bij Wilhelmina'26.


Dat had Roda Boys volledig aan zichzelf te wijten, vond Brands: "We hebben een hele matige wedstrijd gespeeld. Het eerste kwartier was nog wel prima, we kregen 2, 3 dotten van kansen 1-op-1 met de keeper, maar die maken we niet. De eerste keer dat Wilhelmina op onze helft komt, maken ze de 1-0. Vanaf dat moment hebben we slecht gevoetbald. Aan de bal was het slordig, in de omschakeling bij balverlies, er was weinig tot geen coaching. Dan wordt het een hele matige wedstrijd. Ik vond dat negen spelers onder de maat speelden."

Doodzonde
Desalniettemin nam Roda Boys na rust wel de leiding. Nadat Armand Selmani voor de 1-1 zorgde, zette Junior van Beers de ploeg uit Aalst op een 1-2 voorsprong. Dat leek lang de eindstand te gaan worden, ware het niet dat Wilhelmina'26 in de 90e minuut met de gelijkmaker nog roet in het eten gooide, tot groot ongenoegen van Brands: "Ondanks dat we heel slecht speelden, speelden we een gewonnen wedstrijd. En dan laat je je in de negentigste minuut foppen door veel teveel mensen voor de bal te hebben en fout op fout te stapelen. Dat is doodzonde. Als je zó slecht speelt – ver onder ons kunnen – en je komt toch met 2-1 tot de negentigste minuut, dan moet je de overwinning eruit halen. Juist met de ervaring die we vandaag op het veld hadden staan."

Volgende week krijgt Roda Boys de kans zich te revancheren in het thuisduel tegen Altena.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup