Einde aan ongeslagen reeks GDC door ongenaakbaar GVV’63: 0-4

Wedstrijdverslagen 1.540 keer gelezen

EETHEN • GDC kon het zaterdag niet bolwerken tegen het superieure GVV’63. Na 22 wedstrijden viel de ongeslagen reeks in duigen tegen de machtig sterke koploper uit Gameren met een wat geflatteerde 0-4.

GDC had het verlies aan zichzelf te wijten, vond trainer Gerrit Molenaar. “Het is natuurlijk een hele geflatteerde nederlaag. Maar ja, als je in acht minuten de wedstrijd weggeeft en zo verdedigt en zulke persoonlijke fouten maakt...”, verzuchte de trainer van GDC.

Molenaar vond GDC voetballend niet minder dan GVV’63. Alleen raakte GDC meerdere keren de paal en de lat, mocht de trainer vaststellen, dat ook de pechvogel even was neergestreken in Eethen.

“Een nederlaag na een hele reeks ongeslagen wedstrijden komt toch wel, daar lig ik niet wakker van. Ook na de rust bleven wij op zoek naar die goal. En die gaat dan weer op de staander bij die vrije trap van Tom van Rijswijk. Dus ook dat geluk hadden we niet. De nederlaag hebben we aan onszelf te wijten en had niets met de tegenstander te maken. Dit is zuur, maar dit komen we wel weer te boven.”

Uitglijder
Door het zwakke begin van GDC, stonden de Eethenaren na twintig minuten al met 0-3 achter tegen het machtig sterke en scherpe GVV’63. Door een blunder van keeper Tim van Rooyen, die knullig uitgleed, scoorde Daniel Bouma binnen het kwartier al de 0-1.

Bij de 0-2 twee minuten later kwam de sluitpost van GDC ook niet geweldig over. De vrije trap van links van Nick Linnenbank was even onderweg, maar verdween over de goalie heen in de verre kruising. Drie minuten later verdween ook de uithaal van Karim Kaaouass in het Eethense net voor de 0-3.

Pechvogel
Aan de andere kant strandde GDC een paar keer op de ongenaakbare keeper Maikel van Tuyl en had pech met een schuiver op de paal van Niek in ’t Veld.

Trainer Molenaar vond het tijd om in te grijpen en Justin Youell kwam er in voor Fabian Splinters. Even later had GDC weer pech. De bal van Erik den Ouden vloog via de hand van de uitstekend keepende Van Tuyl tegen de lat.

Feller
Na de rust kwam GDC feller uit de kleedkamer. Justin Youell strandde echter weer op keeper Van Tuyl. Vervolgens sloeg de pechvogel weer toe bij een vrije trap van Tom van Rijswijk op de paal.

Een half uur voor tijd maakte het uitstekend spelende GVV’63 het af met de 0-4 door Hidde Boersma. Daarmee was de wedstrijd gelopen. GDC probeerde het nog wel, maar de krachten vloeiden weg en keeper Maikel van Tuyl liet zich niet verrassen.

Door de nederlaag zakt GDC naar plaats zes op de ranglijst. GVV’63 blijft de ongenaakbare koploper met al dertien punten uit vijf wedstrijden.