WNC - SVL
WNC - SVL Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

WNC houdt aansluiting met top-2

30 okt, 19:11 Wedstrijdverslagen 657 keer gelezen

WAARDENBURG • In Waardenburg won WNC met 3-2 van SVL. De uitslag is iets vertekend, want de Waardeburgers waren duidelijk de bovenliggende partij. De thuisclub kwam met 3-0 voor, maar SVL kwam uit het niets op 3-1 en in de laatste minuut zetten de gasten uit Langbroek de eindstand op het bord.

WNC begon voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuut kreeg de thuisclub al een grote kans. Een voorzet van de actieve Gideon Emanuels werd door Kay van den Boogaard naast geschoten.

In de zesde minuut was het dan toch raak. Na een afketsende voorzet kwam de bal voor de voeten van Matthijs van Gessel, die resoluut de 1-0 binnenschoot. Vijf minuten later slalomde Mirel Ibrahimovic door de Langbroekse verdediging, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper.

Opleving
Nadat Emanuels een kans had gemist, zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. In de 35e minuut was er een opleving. Een schitterende combinatie tussen Emanuels en Jesse Dibbets werd afgerond door de Waardenburgse spits Ibrahimovic:2-0.

Na rust ging WNC op zoek naar de 3-0. De verdediging van SVL werd onder druk gezet, maar echte grote kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant schoot de Langbroekse spits rakelings naast het doel. Er waren nog kleine kansjes voor aanvoerder Nehemia Sanaky en Van den Boogaard.

Maar twintig minuten voor tijd werd het dan toch 3-0. De keeper van SVL beoordeelde een diep gespeelde bal verkeerd en gleed uit. De snelle Emanuels was er als de kippen bij en schoot de bal in het lege doel.

Nog spannend
Twee minuten later scoorde SVL de 3-1. Hierna kreeg WNC nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De grootste kans was voor Ibrahimovic. Een voorzet van de goed ingevallen Yunus Efe verprutste hij door net naast te schieten.

Het werd nog even spannend toen de gasten 3-2 scoorden. Maar een minuut later floot de uit Middelburg afkomstige scheidsrechter Ron Huser af.

Volgende week moet WNC naar Leerdam voor de derby tegen LRC, dat zich herstelde met een 0-2 zege op Almkerk.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

WNC - SVL
WNC - SVL
WNC - SVL
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie