• Tricht - SVW (3-2).
• Tricht - SVW (3-2). Foto: Ronald Tukker

SVW verslikt zich wéér in Angstgegner Tricht

30 okt, 19:44 Wedstrijdverslagen 931 keer gelezen

TRICHT • Nog nooit won SVW in competitieverband in Tricht en ook zaterdagmiddag werd deze onprettige ‘traditie’ voortgezet in het dorpje aan de Linge. De streepjes hadden een optisch veldoverwicht en noteerden de meeste schoten en aanvallen, maar uit de spaarzame uitvallen van de thuisclub haalde Tricht veruit het meeste rendement en won het dan ook met 3-2. 

Het door blessures en schorsingen geplaagde SVW startte aanvallend aan de wedstrijd. Het eerste kwartier leidde dat tot een aantal schoten op en naast het Trichtse doel, zonder dat het in groot gevaar uitmondde, met name omdat SVW slordig was in de eindpass. 

Pas in de 27e minuut schoot Tricht voor het eerst op doel, maar het was wel meteen raak. Ramon van Soelen tikte van dichtbij de 1-0 op het scorebord. 

SVW ging niet bij de pakken neerzitten en even later liet Ahmed Kelifa een voorzet pardoes op de lat ploffen. Nog voor rust kwam SVW gelijk. Na een sterke Gorinchem aanval tikte Hicham Farhou de bal binnen, 1-1. 

In blessuretijd nogmaals SVW. Een knappe actie van Naser el Mousati leidde tot een scherpe voorzet, die vlak voor de lijn werd weggehaald. 

Breekijzer
Na de rust werd Ahmed Kelifa in de 50e minuut diep gestuurd. Hij liftte de bal over de doelman, maar ook net over het doel. Een minuut later was Tricht wel effectief. Joran Smits joeg de 2-1 tegen de touwen. Iets na het uur voetballen kwam SVW weer op gelijke hoogte. Mounir el Ouazizi tikte de bal lang en over de doelman en scoorde zo de 2-2.

Lang mocht SVW de gelijkmaker niet koesteren, want het was weer Ramon van Soelen die vanaf rechts in de verre benedenhoek de winnende treffer binnen schoot, 3-2.

SVW drong daarna nog wel aan en bracht Johnny Wijnbelt als breekijzer in de ploeg, maar het mocht niet baten. Hicham Farhou was met een lage vrije trap in de hoek nog het dichtste bij de 3-3, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de alerte doelman. 

Na deze nederlaag doet SVW nog altijd goed bovenin de 2e klasse F mee en staat het op de derde plaats. Volgende week komt Sleeuwijk op bezoek. De aftrap bij SVW - Sleeuwijk is om 14.30 uur. 

Tricht  - SVW 3-2 (1-1)
27. Ramon van Soelen 1-0
42. Hicham Farhou 1-1
51. Joran Smits 2-1
62. Mounir el Ouazizi 2-2
65. Ramon van Soelen 3-2

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Uitslagen en standen zaterdag 1 oktober 2022 11 uur geleden
Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 30 sep, 17:00
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23