Logo regio-voetbal.nl
• Roda Boys - ASV Arkel (2-0).
• Roda Boys - ASV Arkel (2-0). (Foto: Gerald van Zanten)

Roda Boys klopt ASV Arkel en mag zich koploper noemen

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AALST • Roda Boys/Bommelerwaard gaat zeer waarschijnlijk als koploper de winterstop in. De ploeg won met 5-2 van ASV Arkel en zag concurrenten als Wieldrecht en GJS tegen elkaar punten verspelen. 

De Aalstenaren hadden een uur lang de handen vol aan de technisch vaardige opponent van boven de rivieren. Arkel nam binnen tien minuten brutaal een voorsprong. De 1-1 kwam van de voet van Mo Nikbakht, na een assist van Armand Selmani. Net voor rust joeg Jelle Scholts een vrije trap hard en zuiver in de winkelhaak, 2-1. 

Roda Boys-trainer Jan van Grinsven maakte zijn ploeg nog eens duidelijk dat een overwinning op Arkel niet vanzelf zou gaan. “Dat pakten zij goed op”, constateerde Van Grinsven. Niels van Dalen stuurde Diego Meerveld weg, hij schoot strak in de korte hoek en zorgde voor 3-1. Direct daarna kwamen de gasten terug op 3-2. 

Op de counter nam Roda Boys toch weer afstand. Toby Tan deed het voorwerk, Selmani hoefde maar binnen te tikken voor de 4-2. Een kwartier voor tijd was het duel echt beslist toen Meerveld de assist op Selmani gaf. Hij liet zijn achtste van het seizoen aantekenen, 5-2.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup