Fitter ogend Altena neemt Sleeuwijk in burenruzie na rust met 4-1 te grazen

Wedstrijdverslagen 2.664 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De derby tussen Altena en Sleeuwijk kwam pas na de rust echt op stoom. Na de 1-1 van Sleeuwijk namen de Nieuwendijkers mede dankzij een makkelijk gegeven penalty de gasten uit het buurdorp met 4-1 te grazen.

De uiting van vreugde naar de aanhang bij Altena na het laatste fluitsignaal was passend bij het flamboyante optreden van de thuisclub, dat wel heerste tegen Sleeuwijk, maar pas echt op stoom kwam na de 1-1 van Sleeuwijk. In een wervelend slot katapulteerden de Nieuwendijkers zich nog naar een mooie 4-1 uitslag.

Keeper Rob de Groot en zijn maten liepen dan ook met een voldaan gezicht van het veld. “We kwamen inderdaad pas laat los. De eerste helft was het even zoeken. De tweede helft lieten we na de 1-1 wel goed voetbal zien en dan belonen we onszelf met een mooie 4-1 uitslag. Dit is weer een belangrijke overwinning om mee te draaien bovenin de ranglijst.”

Beladen
Trainer Johan van der Werff was ook tevreden dat Altena weer drie punten kon bijschrijven. “Tegen Sleeuwijk is het altijd lastig voetballen. Het is bovendien een derby. Daar zit toch altijd wat beladenheid op. We vergaten voor de rust om echt te voetballen. Na de 1-1 van Sleeuwijk, toen Jamiro Libretto achterop ging spelen, kregen we meer rust in de opbouw en kregen we meer lef. Na de 2-1 waren we ook echt los. We hadden er misschien nog wel een paar meer moeten maken”, maar met de 4-1 kon de trainer van Altena ook wel leven.

“We hebben het goed gedaan en zijn goed uit de coronastop gekomen met twee overwinningen in een derby en we staan erbij bovenin de ranglijst.”

Zelden
Voor de rust speelde zich een vreemd tafereel af. Tot de zestien liep het wel bij het heersende Altena, maar er kwam zelden iets uit. Na een kwartier reageerde Jorik Zuidweg wel attent op een lange bal en liftte de 1-0 over keeper Stefan Lankhaar.

Halverwege de eerste helft liet Sleeuwijk de gelijkmaker liggen. Lennard Pierhagen knikte een vrije kopkans na een corner naast.

Twee strafschoppen
Na de rust kwam Sleeuwijk wel langszij, nadat Jeffrey Molhoek onderuit werd gehaald binnen de zestien door Jovanny van Maastricht. Vanaf elf meter schoot Molhoek zelf de 1-1 binnen.

aarmee was de derby meteen van het slot en het tempo explodeerde. Een pegel van Sleeuwijker Bratley de Boon scheerde rakelings langs de kruising. Aan de andere kant had Altena geluk met een vermeend handsballetje. Scheidsrechter Stan Hermans wees tot ongenoegen van de Sleeuwijkers naar de stip. Daarmee kon Jovanny van Maastricht zijn eerdere fout goed maken met de 2-1.

Flitsende omschakeling
Even later voorkwam Ruben Siland de doorstoot van Altena en haalde de bal nog van de lijn. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Nadat Julian Geelhoedt tegen de lat mikte, benutte Alexander Mc Dermott de rebound voor de 3-1.

De 4-1 die nog volgde was de mooiste goal van de wedstrijd. In een flitsende omschakeling katapulteerde Corné van Rosmalen de bal in het Sleeuwijkse doel voor de 4-1. Dat Johnny Schouten geheel vrij de kans op nog meer verprutste, daar kon niemand bij de Nieuwendijkers nog mee zitten.

Goedmakertje
Sleeuwijk-trainer Antoine van Pelt, die wees naar scheidsrechter Hermans met de makkelijk gegeven penalty bij de 1-1, vond de nederlaag  wat zuur. "De eerste helft was Altena wel wat beter, maar we gaven eigenlijk op de 1-0 na niks weg. Na de rust kwamen we terecht op 1-1. Dan denk je het te hebben staan en los te zijn en dan krijg je zo’n penalty tegen. Die werd wel erg makkelijk gegeven. Het leek wel een goedmakertje. En ja, dan loop je weer achter de feiten aan.”

Nico van Es

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 14 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33