GJS verkoopt Wilhelmina’26 een oorvijg

Wedstrijdverslagen 1.225 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • GJS behaalde, zonder de vorige week geblesseerd geraakte Julien Dorrepaal en Ruud Bos, een onverwacht grote overwinning in de uitwedstrijd tegen Wilhelmina’26 in Wijk en Aalburg. De laatste jaren liep GJS meestal tegen een nederlaag op. Maar nu was er niets op de overwinning aan te merken en was deze volkomen verdiend.

GJS begon goed en kreeg vanaf de eerste minuut mogelijkheden om te scoren, maar de bal verdween niet in het doel. In de achtste minuut een eerste mogelijkheid voor de thuisclub, maar het schot van Willian Colijn werd geblokt door Sjors Hendriks en ging over de lat. Twee minuten later een mooie snelle aanval over diverse schijven van GJS, resulterend in een goede voorzet van Remco de Bruijn, maar het schot van Youri Bos ging net over het doel.

In de 18e minuut kwam GJS dan toch op een verdiende voorsprong. Eerst ging een schot van Remco de Bruijn via een verdediger corner, maar uit de corner kwam de bal voor de voeten van Sjors Hendriks die de bal binnen schoot. Enkele minuten later een slim balletje van Quincy Bartens op Jan Paul Nieuwersteeg, maar zijn stiftje over keeper Carlo van den Beukel was net niet hoog genoeg zodat deze nog een hand tegen de bal kreeg.

Een minuut later, in de 26e minuut, werd het dan toch 0-2 toen Joost Haggenburg op de middenlijn profiteerde van een foutje van de verdediging, alleen op doel kon afgaan en beheerst scoorde.

Heer en meester
GJS was nu heer en meester in het veld. Een zwakke uittrap van de keeper kwam voor de voeten van Ben Vissers, die direct van grote afstand op doel schoot, maar de bal belandde net achter de lat op het net.

Een paar minuten later werd het dan toch 0-3 via een schot van Quincy Bartens vanaf een meter of twintig. Voor rust nog een mooie vrije trap van Joost Haggenburg, maar keeper Carlo van den Beukel tikte de bal over de lat. Ruststand dus 0-3.

Afstandsschot
Na de rust een zelfde spelbeeld. GJS bleef de wedstrijd domineren. In de 56minuut een snelle aanval van GJS, een slim balletje van Quincy Bartens op Ben Vissers die beheerst de 0-4 binnen schoot. Vier minuten later een mooi afstandsschot van Joost Haggenburg en het was 0-5.

Zes minuten later, in de 66e minuut, bracht Quincy Bartens de 0-6 op het scorebord. GJS kreeg nog meerdere mooie kansen, maar deze werden niet benut. Ook de thuisclub kreeg nog een kansje, maar Raymon de Haan redde uitlopend.

Een minuut later, in de 73e minuut, bracht invaller Jonas van Bakel uit de JO19-1, hij was net in het veld, met een mooie lob de stand op 0-7.Vervolgens schoot de thuisclub nog een keer op de paal.

Kopstoot
De wedstrijd leek hierna rustig naar het einde te kabbelen, maar in de extra tijd sloeg de vlam nog even in de pan. In een duel met Sjors Hendriks ging Jarno Kraaij kermend naar de grond. Een speler van de thuisclub ging verhaal halen bij Sjors Hendriks en deze stond op en maakte bij het opstaan volgens scheidsrechter Rini Laros uit Waalwijk een kopstoot beweging zonder iemand te raken. De speler van de thuisclub kreeg een tweede gele kaart en Sjors Hendriks kreeg voor zijn vermeende kopstoot direct rood.

De komende twee weken speel GJS thuis. Komende zaterdag tegen Tricht en een week later tegen Arkel.

(verslag: GJS)

Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden