Weer ruime winst voor MVV’58

Wedstrijdverslagen 1.589 keer gelezen

METEREN • MVV’58 zette zaterdag in Sprang Capelle zijn mooie opmars voort. Na een bar slechte eerste helft werd alsnog verdiend met 0-3 van het flink terugvallende SV Capelle gewonnen. Silvio Lafranceschina, Dominique Comerford en Robin Jager maakten de Meterense goals. Met vijftien punten uit elf duels staat MVV’58 in de derde klasse D nu in de middenmoot.

Op een erg slecht veld in Brabant speelden beide ploegen voor rust een zwakke wedstrijd met vaak chaotisch voetbal. De dubbelblanke pauzestand had het spelbeeld dan ook niet juister kunnen weergeven.

Met Jean-Luc van Mourik als verse kracht herstelde MVV’58 zich in de tweede helft overtuigend. Al zes minuten na de thee opende de opgerukte verdediger Silvio Lafranceschina met een raak schot de score: 0-1. Even later zorgde Pim Verheijke als tweede verse kracht voor nog meer Meterense aanvalsimpulsen.

Morris van den Brink en Dominic Comerford beheersten het middenveld en ruim een kwartier na de hervatting liep MVV’58 tot 0-2 uit. Een hoekschop van Dominic Comerford viel fraai maar wel wat fortuinlijk rechtstreeks in het Brabantse doel: 0-2. Twintig minuten voor tijd maakte Robin Jager er na een mooie aanval met een hard schot in de korte hoek zelfs 0-3 van. Met zijn eerste drie competitiegoals van dit seizoen heeft spits Robin Jager in de laatste twee competitieduels zijn zelfvertrouwen hervonden.

SV Capelle kwam er niet meer aan te pas en dreigt na de 0-3 nederlaag in problemen te gaan komen. MVV’58 kan daarentegen de blik nu meer omhoog richten.

Komende zaterdag wil MVV’58 in Meteren tegen ONI uit ’s Gravenmoer in dat kader de opmars gaan voorzetten. Interim-trainer Robin Berendsen zal er dan voor MVV’58 overigens niet bij zijn, want hij is twee weken op een al lang geplande vakantie op Bonaire en mist zo een week nadien ook de uitmatch in Andel tegen Sparta’30, waar zijn vroegere GVV-trainer Peter Burg nu aan het roer staat.