• FC Perkouw - Hardinxveld (1-1).
• FC Perkouw - Hardinxveld (1-1). Foto: Teus Stam - vv Hardinxveld

Hardinxveld loopt in blessuretijd lelijke averij op bij hekkensluiter FC Perkouw

27 feb, 14:50 Wedstrijdverslagen 861 keer gelezen

BERKENWOUDE • Door in blessuretijd de gelijkmakende 1-1 te incasseren heeft Hardinxveld averij opgelopen bij hekkensluiter FC Perkouw en verspeelde daarmee dure punten in de strijd om de bovenste plaatsen.

Tegen de stug verdedigende thuisclub had Hardinxveld ondanks een groot veldoverwicht moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Uit een lob van Adi Jogic over de doelman van Perkouw viel de bal net naast en een schot van Lex de Gier vloog net over de kruising. 

Hardinxveld gaf veel druk naar voren, maar bij een spaarzame uitval van de thuisclub moesten verdediger Robin de Boon en de uitkomende doelman Sidney Batenburg ingrijpen.

Penalty
In de tweede helft probeerde Collin de Kok de score op te breken, maar zijn schoten in de kruising en over de grond redde de doelman knap. Ook een vrije trap van Robin de Kok van de rand zestien tikte de doelman nipt corner. Bij een aanval draaide Lex de Gier in het strafschopgebied weg van zijn tegenstander en werd aangetikt en dat bood Hardinxveld de gelegenheid om toch op voorsprong te komen. Uit de penalty maakte Aldo Tagliasacchi er 0-1 van.

Hardinxveld verzuimde om daarna door te pakken en het onverzettelijke FC Perkouw gaf zich niet gewonnen. Een schot van afstand net onder de lat kon Hardinxvelddoelman Sidney Batenburg nog wegtikken. Voor de slotfase kwam Sander de Boon als verdediger in het veld voor aanvaller Lex de Gier. De ultieme kans om de wedstrijd te beslissen volgde toen de andere invaller Robin Peursem de bal breed legde voor het doel en Aron Eijkelboom vrij kon uithalen. Maar Perkouwdoelman Kevin Verstappen hield met de vuisten zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd. 

Doemscenario
Hardinxveld zakte terug en bij een uitbal in blessuretijd boorde de thuisclub de laatste krachten aan om de gelijkmaker te forceren. Het doemscenario voltrok zich voor Hardinxveld toen in een overvol doelgebied Eelco van Viersen de bal voor de voeten kreeg en van dichtbij alsnog de 1-1 tegen de touwen werkte.

Deze puntendeling mocht Hardinxveld zich aanrekenen na de wedstrijd gedicteerd te hebben en vormde voor de inzet van de in nood verkerende thuisclub de ultieme beloning. Hardinxveld zakt door dit resultaat naar de derde plaats op de ranglijst en zag koploper De Alblas verder uitlopen. Komende zaterdag is het Hardinxveld-De Alblas aan de Sluisweg.        

(verslag: vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie