GJS en Arkel delen de punten

Wedstrijdverslagen 753 keer gelezen

In een voor het publiek aantrekkelijke en spannende wedstrijd deelden beide ploegen in deze streekderby de punten. Zoals verwacht was het voetbal niet altijd even goed, maar het was wel tot het einde toe spannend. Het gelijkspel gaf de verhoudingen in het veld goed weer.

GJS begon goed aan de wedstrijd en na ruim een minuut schoot Ben Vissers van een meter of twintig op het doel, maar de bal eindigde op de lat buiten bereik van keeper Jari van Baalen. Het spel golfde op en neer, maar de betere kansen waren voor de thuisclub. Zo kopte Ruud Bos uit een gevaarlijke corner van Joost Haggenburg in het zijnet en schoot hij na ruim een half uur na een mooie actie van Joep Ockhuizen in handen van Jari van Baalen. Een minuut later probeerde Ben Vissers het nog een keer met een schuiver, maar opnieuw stopte Jari van Baalen dit schot. Ruststand dus 0-0.

Na ruim tien minuten in de tweede helft kreeg Corné van Horik een enorme kans, maar vrijstaand voor Raymon de Haan schoot hij hard over het doel. Het spel golfde op en neer. Ben Vissers werd de diepte in gestuurd, maar stuitte op de uitlopende Jari van Baalen. Vervolgens werd een gevaarlijke corner van Joost Haggenburg van de lijn gehaald en kopte Youri de Jong uit een corner de bal over het doel van Raymon de Haan. In de 84e minuut kreeg Jesse Hoogewoning een goede kans, maar zijn schot werd gestopt door Raymon de Haan.

In de slotminuten werd GJS nog twee keer gevaarlijk. In de 89e minuut een goede aanval van GJS, Joost Haggenburg gaf de bal goed voor en Fadelme Elonga nam de bal op een paar meter van het doel ineens op zijn schoen, maar Jari van Baalen gooide zich manmoedig voor de voeten van Fadelme en kreeg de bal tegen zijn lichaam waarbij hij gelijk geblesseerd bleef liggen. In de extra tijd schoot Joost Haggenburg een vrije trap hoog voor het doel richting het hoofd van Ruud Bos en ook nu was Jari van Baalen de baas, al raakte hij opnieuw geblesseerd. In de slotminuut leek Arkel nog op weg naar een doelpunt, maar de verdediging van GJS was net de baas. Na zes minuten extra tijd floot de jeugdige scheidsrechter Francisco Alvarez uit Zwijndrecht voor het einde.

Komende zaterdag staat de stadsderby uit tegen SVW op het programma.