met samenvatting

Verdiende zege LRC Leerdam op Sliedrecht in matig duel

Wedstrijdverslagen 2.621 keer gelezen

LEERDAM • LRC Leerdam heeft in eigen huis gewonnen van Sliedrecht. Voetballend gezien was het van beide kanten een matige vertoning, maar de gastheer was, met name in de tweede helft, net wat sterker dan de bezoekers. Na 90 minuten was het 2-1, waarbij alle goals na rust vielen.

Het duel begon nog redelijk. Aimane Seqqal was dreigend middels een schot van buiten de zestien, maar Sliedrecht-doelman Mathijs Donatz duwde de bal keurig naar buiten. Drie minuten later schoot Akram Chentouf (ex-LRC) een afvallende bal hoog over. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin beide ploegen veel moeite hadden om de bal in de ploeg te houden. Niet dat er helemaal geen dreigende momenten vielen te noteren. Sliedrechter Rodney Huygen schoot vanuit kansrijke positie in het zijnet, terwijl Rick van Loo namens LRC van afstand over schoot na een uitstekende actie van de sterk spelende Timo Lutters.

“We maakten in de eerste helft vaak de verkeerde keuzes”, zei LRC-trainer Emanuel Sluis na afloop. We speelden ballen breed als we ze diep moesten geven en andersom.” Typerend hiervoor was een moment waarop Furkan Cetin de bal die gaf op Aimane Seqqal, terwijl die laatste juist in de bal kwam. Sluis: “In de rust hebben we dit ook aangekaart en hebben we afgesproken om in de tweede helft wat directer te gaan spelen. Wanneer we de bal veroverden lieten zij de nodige ruimte vallen. Door de eerste bal dan direct naar voren te spelen konden we dreigender worden.”

En dat klopte. Het spel was zeker niet fantastisch te noemen, maar waar de eerste helft nog grotendeels in evenwicht was, was LRC in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Na drie minuten kreeg Nordin el Hassani al een goede mogelijkheid om de scoren te openen, maar zijn schot ging voorlangs. Diezelfde El Hassani was vijf minuten later wel trefzeker toen hij de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg via de kluts. Hij drukte af en zorgde voor de 1-0.

Drie wissels
Sliedrecht-trainer Dennis van der Steen reageerde hierop door drie wissels in de ploeg te brengen, waaronder een andere voormalig LRC-er: Luciano van Harlingen. Hij moest Sliedrecht samen met Marciano Simonis en Danny van Laarhoven van aanvallende impulsen voorzien. Het drietal slaagde hier nauwelijks in. De bezoekers, die voor het duel nog de minste verliespunten van de alle ploegen in de competitie hadden, zouden nog wel één goede mogelijkheid op de gelijkmaker krijgen. Justin Beemsterboer werd diep gestuurd en kwam schuin voor de goal van LRC-goalie Sam van de Water. Van de Water stopte het schot met zijn voeten.

LRC kreeg hierna twee goede mogelijkheden op de 2-0 via Nordin el Hassani, maar maakte deze pas acht minuten voor tijd. Sliedrecht-verdediger Sem van der Pijl liet zich makkelijk aftroeven door Aimane Seqqal. Seqqal ging er vandoor, behield het overzicht en bediende Rick van Loo. Van Loo rondde keurig af.

Hiermee leek het wel gedaan, maar Sliedrecht wist er toch nog een slotoffensief uit te persen. Justin Beemsterboer verraste Sam van de Water met een (ogenschijnlijk houdbaar) schot van afstand en zorgde daarmee nog voor de 2-1. Toch kwam men daarna niet meer tot kansen en mocht LRC dus juichen na afloop.

Stabieler
“En dus op basis van met name de tweede helft een verdiende overwinning”, aldus de winnende trainer. Na vijf wedstrijden hadden we slechts drie punten en nu staan we er keurig bij. We zijn gedurende het seizoen een stuk stabieler geworden. Als we dat volhouden, dan zien we wel waar we aan het einde uitkomen.”

Beide ploegen mogen komende dinsdag alweer aan de bak, wanneer LRC op bezoek gaat bij Nivo Sparta en Sliedrecht uit speelt bij De Bilt.